Minden jegy elfogyott


Mindössze két óra alatt az összes jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A belépők iránti igény jelentősen meghaladta az eladható jegyek számát
Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sakk – Kiválóan szerepeltek az egriek az Agrián
2009-07-26 21:55:10
Nagyon jól szerepeltek az egriek a 33. Agria Sakkfesztiválon, melyet ezúttal a Mlinkó István Módszertani Intézményben rendeztek, 76 résztvevővel. Becskei Zoltán, Jacsó Ádám, Mészáros András nemzetközi mester és Gledura Benjámin is megtette a tőle telhetőt. A szinte a legelejétől vezető Flumbort András nagykanizsai versenyző nyerte a viadalt 6 ponttal, a Kazincbarcikáról érkezett Zámbó Zoltán lett a második 5,5 ponttal, míg az egyetlen női nemzetközi mester, Gara Tícia Nagykanizsáról harmadikként zárt, ő is 5,5 pontot szerzett. Az egri Mészáros András 6., Jacsó András 7., Becskei 10., Ali 14., míg Gledura 20. lett. Pénzdíjban az első nyolc helyezett részesült.

A 33. Agria Sakkfesztivál végeredménye itt...

Különdíjat kapott a szenioroknál Káposztás Miklós, a bérletesek között Széll Lajos, a 14 év alattiaknál Becskei Zoltán. Az értékszám nélkülieknél különdíjas Csendes Sándor, míg a legjobb egrinek járó díjat Habibi Ali kapta.

A győztes, Flumbort András és a harmadik helyezett, Gara TíciaRauch Ferenc nemzetközi játékvezető, az esemény főszervezője az AgriaSport kérdésére elmondta: kiemelkedően a legmagasabb értékszámú, -2507 élő pontszámmal érkező- Flumbort András győzelme várható volt, esélyeshez méltóan játszott, mindössze két döntetlenje volt. Zámbó Zoltán NBI-es játékos, Gara Tícia kitűnően teljesítő női nagymester, egyikük dobogós helye sem meglepetés.
Ami viszont nem volt várható, de annál nagyobb öröm, hogy az ifjú Becskei Zoltán kiválóan sakkozott. Jól szerepeltek az egriek, jól sikerült a szervezés, probléma nélkül, jó hangulatban, küzdelmes partikkal zajlott az egész verseny. Egyedül a nagy meleg hátráltatta kissé a sportembereket, de ezzel sok mindent nem lehetett kezdeni.
Lélekben már készülünk az augusztusi női országos bajnokságra, ahol Gara Tícia szintén itt lesz. A helyi érdeklődés már nagyobb volt, mint korábban, augusztus 20-án hatvanfős szimultánt adnak a leányzók, de Gledura Benjáminnal is összemérhetik erejüket a sakkbarátok. Még nem tudni pontosan, hogy a két nagymester hölgy közül ki vállalja a játékot, de amint tisztázódik a helyzet, nagy hírverést csapunk majd az eseménynek – tette hozzá a Heves Megyei Sakkszövetség alelnöke.

ZentaiL
Képek: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel