Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Téli sportok - Az egri lányok remekeltek Murauban
2009-04-01 22:59:10


Idén 17. alkalommal rendezték meg a Fundango Magyar Snowboard és Sí Bajnokságot muraui Kreischberg síterepen. Murau az egész téli szezonban kedvelt síterep a hazai síelők és snowboardosok körében, de a hagyományosan március 15-e környékén megrendezett Fundango Magyar Bajnokságon szinte csak magyar rendszámú autók töltötték meg a parkolókat. A hó mennyisége és minősége is kedvező volt a versenyek lebonyolításához, az időjárás teljes repertoárját bemutatta a havazástól, a verőfényes napsütésen át a tavaszi záporig, így a változatosságra sem lehetett panasz. Az Egri Gördeszka és Extrém Sportegyesület női versenyzői négy arany két ezüst két bronzérmet szereztek. A sikereket két testvérpár Nebusz Csenge és Nebusz Frida, valamint Gyarmati Kata és Gyarmati Panka duó érte el. A Városházán Szeleczki János alpolgármester köszöntötte a bátor hódeszkásokat.

- A havas sportokban is egyre jobban szerepelnek az egri sportolók, erre nagyon büszkék lehetünk. A négy egri hölgy beírta nevét az egri sport aranykönyvébe. Kérjük továbbra is sportoljanak a város dicsőségére - mondta az alpolgármester, aki ajándékcsomaggal és emléklappal kedveskedett a lányoknak.

Ballagó Péter edző - aki a profiknál végzett a 3. helyen - tanítványai kevés hazai lehetőség mellett inkább külföldön készültek a versenyekre. Nyáron a wakeboard a sportáguk, de a tanulásban is jeleskednek. A szülői, nagyszülői támogatásnak is köszönhetik a sportbeli sikereiket.


A versenyekről a Nebuszt testvérpár, Csenge és Frida nyilatkozott: - Jó hangulata volt a versenynek. Mindenféle időjárás nehezítette a dolgunkat. Az a lényeg, hogy a hóviszonyok jók voltak. Az első versenynapon óriás-műlesiklás versenyszámban mérkőzött meg a közel nyolcvan síelő. A folytatásban egy freestyle snowboardos szám (slope style) került lebonyolításra. A Slope Style versenyszámban boxokon, korlátokon és kidobókon mutattuk be a a gyakorlatot. A hibátlan kivitelezést, az egyéni stílust és az összképet díjazta a zsűri. Jövőre ezen a versenyen mindenképpen el szeretnénk elindulni, minden versenyzési lehetőséget kihasználni.

Eredmények, Slope Style:
Junior:
1. Nebusz Csenge, 3. Nebusz Frida
Felnőtt: 1. Gyarmati Panka, 3. Gyarmati Kata.Big Air, junior: 1. Nebusz Csenge, 2. Nebusz Frida.
Felnőtt: 1. Gyarmati Panka, 2. Gyarmati Kata.

Agria Press - Bajzát R.
FOTÓ: Lénárt Márton (lenartfoto.hu)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel