Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kézilabda – Meggyógyultak, de Kalász-meccset is halasztották
2020-10-16 10:54:37
Sorozatban halasztja mérkőzéseit az SBS Eger férfi kézilabda csapata a honi első osztályban. Az eredeti kiírás szerint pénteken a Cegléddel játszott volna együttesünk a nyolcadik forduló keretében. A koronavírus miatt ősszel nyolc mérkőzése maradt el az Egernek. Az is eldőlt, hogy az október 24-re tervezett budakalászi fellépésre is később kerül sor, így a visszatérés dátuma tovább tolódott. Jelenleg ott tartunk, hogy legjobb esetben, legkorábban október 28-án játszhatna újra a pontvadászatban Tóth Edmond alakulata. Legalább is akkorra van kiírva az orosházi meccs. Könnyen elképzelhető, hogy még az a meccs is a halasztás sorsára jut. Jó hír ugyanakkor, hogy valamennyi fertőzött játékos és stábtag gyógyultan hagyta el a kötelező karantént. Szigorú feltételek mellett kezdődhet a közös munka, hosszú utat kell megtenni az első bajnoki meccsig.

– A játékosaink átlagban négy hetet töltöttek karanténban. A vírussal való hadakozás során jelentősen leépült a fizikai állóképességük, túlzás nélkül állíthatom, hogy a nyári alapozás kezdetén sokkal jobb erőben voltak. Nagyon mélyről indulunk, hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy ismét bajnoki mérkőzésen szerepeljünk. A ránk vonatkozó visszatérési protokollt betartva, az előírásoknak megfelelően alakítjuk az elkövetkezendő hetek edzésmunkáját. A szövődmények kiszűrésére a tervek szerint jövő héten előbb vérvétel, majd terheléses kardiológiai vizsgálat vár a kézilabdázókra. Amennyiben ott mindent rendben találnak, fokozatosan kezdhetjük el a normál edzéseket. Figyelembe véve, hogy minden szervezet másként reagál, megjósolhatatlan, hogy mikorra tudjuk ismét azonos erőállapotban hozni a fiúkat – nyilatkozta a klub hivatalos portáljának Tóth Edmond vezetőedző.


RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel