BL-győztes a Fradi!

Történelmi tett. A Ferencváros csapata története során először megnyerte a Bajnokok Ligáját. A hannoveri fináléban 10-10-es döntetlent követően ötméteresekkel 14-13-ra legyőzte a címvédő Olympiakoszt. Bővebben itt...


Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kerékpár, triatlon - Új klub, nagy célok
2011-02-23 13:28:14
Új kerékpáros és triatlon csapattal színesedik az egri sportpaletta. Kerékpárosoknál 2011-ben a zöld-fehér színeket viselő Bátorfi-Agria KTK az egyik legjobb 23 év alatti versenyzőnkre, a tavaly még az egyetlen hazai profi gárdát erősítő Fejes Gáborra épül. Újra együtt sportol a 2008-ban csapatbajnokságot nyert Lengyel Gábor, Kónya Tamás, Fejes Gábor trió. A Bátorfi-Agria KTK csapata több hónapos előkészület után mutatkozott be Egerben a Megyeháza Telekessy termében. A dr. Bátorfi Béla klubelnök, budapesti fogorvos nagy eredménynek tartotta hogy sikerült megnyerni Fejes Gábort. Szeretnék a fiatal versenyzőt kijuttatni a londoni olimpiára. A tehetsége és az elért eredményei alapján erre meg van az esélye. Az új klub rendezvények szervezésében is kiveszi a részét, május 28-án az országos egyetemi és főiskolás triatlon bajnokság lesz Egerben. A nyílt Eger Nagydíjon a háromtusázók mellett az országúti kerékpárosok kritérium versenyén is összemérhetik tudásukat.

A nagy érdeklődéssel kísért sajtótájékoztatón dr. Bátorfi Béla elnök mutatta be versenyzőket a sajtó munkatársainak.

A csapat névsora: Fejes Gábor, Kónya Tamás, Lengyel Gábor, Takács Tamás, Király Zoltán, Steiner György, Ördög Krisztián, Balogh Csaba, Szeredi Róbert, Molnár Zsolt, Molnár Ádám, Tóth Norbert, Tóth Kálmán, Bocskai Dániel, Czmorek Zoltán, Hegyes János, Rizsavi István, Kuti Géza, Molnár Pál.

Dr. Bátorfi Béla elmondta a városhoz baráti szálakkal kötődik - Saját erőmmel és kapcsolatrendszeremmel további támogatókat igyekszem szerezni.

A bemutatkozás alkalmával Horváth László, a Heves megyei Kormányhivatal vezetője szerint nagy lehetőség áll a klub előtt. - Egerben adottak a feltételek, a cél, hogy az élsport, tömegsport kézen fogva járjanak. Társadalmi és politikai támogatással születhet egy olyan sikeres egri klub amellyel Eger és Heves megye jó hírneve erősödhet. A fővédnök dolga, hogy támogatókat szerezzenek, kérem bátran álljanak a csapat mögé - mondta a megyei Kormányhivatal vezetője.

Molnár Zsolt, az új klub igazgatója: Nagy eredmény, hogy összefogással sikerült újra egy csapatba hozni a Lengyel, Kónya, Fejes triót. A triatlonhoz optimális adottsága van Eger városának. Komoly utánpótlás nevelő centrum alakulhat ki. Eger iskolaváros, a kerékpározáshoz is kiválóak a terepadottságok . Az atlétikai életnek is van múltja, és a vízfelület is rendelkezésre áll.

Rázsi Botond, Eger alpolgármestere kifejezte a város támogatási szándékát. - Eger számára fontos a sportélet. Utánpótlás az elsődleges, de érzékenyek vagyunk arra, hogy az élsportokat támogassuk. Új klub született, bízunk benne, hogy a diákokban lelkes követőket találnak. Létesítményekkel segítjük a versenyek lebonyolítását. Sokan aggódnak a Bárány-uszoda miatt. Tájékoztatom a közvéleményt, hogy komoly tárgyalásokban vagyunk kormányzati szinten, hogy a Bárány-uszoda fejlesztését meg tudjuk valósítani. Méltó körülményeket szeretnék a május 28.i Eger Nagydíjhoz. Létesítményekkel, útvonalak biztosításával szeretnénk elérni, hogy látványos szerethető rendezvény legyen.

Az Olimpiai Ötpóba eseménysorozatba első alkalommal Eger is bekapcsolódik két tavaszi rendezvénnyel.

Czencz Péter , a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára a bemutatkozó esemény alkalmával átadta Molnár Zsoltnak – képünkön az új klub igazgatója - a 2010-es Közép Európa Kupában elért korosztályos összetett első helyezésért járó serleget.

AgriaPress - Bajzát R.
Fotó: Nemes Róbert - http://fotonemes.hu/Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel