Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Spanyol verés - Magyaroké a Vodafone Kupa
2010-08-22 15:30:17
A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért első alkalommal kiírt nemzetközi tornát, miután a vasárnapi befejező játéknapon két góllal a spanyolok legjobbjait is legyőzte a Margitszigeten. A 9-7-es győzelem alkalmával a magyar gólokon Varga Dénes, Madaras, Hosnyánszky 2-2, Hárai, Kis G., Vámos 1-1 osztozott. A kapuban Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnokhoz méltóan büntetőt hárított bő egy perccel a dudaszó előtt, összességében biztossá téve a magyar győzelmet, ezzel pedig a tornaelsőséget. Az egriek közül Biros Péter betegség miatt hiányzott. A négyes tornán a mieink mögött Németország, Spanyolország Olaszország a sorrend alakult ki. A zágrábi Eb-n a magyar csapat a németek ellen mérkőzik az első csoportmérkőzésen.
Magyarország-Spanyolország 9-7 (3-2, 2-1, 2-4, 2-0)

A magyar góldobók:
Varga Dénes, Madaras, Hosnyánszky 2-2, Hárai, Kis G., Vámos 1-1
A 2007-ben világbajnoki bronzérmes, 2009-ben vb-második ibériaiak ellen az 1924-es első összecsapás óta vasárnap a 98. mérkőzését játszotta a magyar nemzeti együttes, amely - a 9 döntetlen és 22 vereség mellett, tovább javítva eddigi mérlegét - 67. alkalommal diadalmaskodott a spanyolok felett. A kupaelsőséget jelentő siker egy szép sorozat folytatását is jelentette, hiszen a spanyolok pólós armadája 2002 óta nem tudott nyerni Kemény Dénes legénységével szemben. Most sem sikerült neki.


A Hajós uszodában ragyogó napsütéses időben rendezett vasárnap déli meccsen sajátos ritmusban kezdettől a hazai gárda vezetett. Madaras Norbert akciógólja után Hárai Balázs centerezett remekül (2-0), Hosnyánszky Norbert elhajlásos bombája (3-1), majd - már a második negyedben - Kis Gábor húzása (4-2), s a nagyszünet előtt a Hosnyánszkyhoz és Kishez hasonlatosan 100. válogatottságát ünneplő Varga Dénes jó hat méterről a felső sarokba küldött lökete (5-3) jelentett rendre kétgólos előnyt Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese számára.


A pihenőt követően azonban a szívós vendégek egyenlítettek, méghozzá úgy, hogy 5-5-re a magyarból lett spanyol center, Szirányi Balázs alakította az állást. Ez mintha a hazai játékosokat paprikázta volna fel, mert Varga Dénes megint a hálóba bombázott, a fiatal balkezes Vámos Márton pedig a bal felső sarkot vette be nem kevésbé látványos módon (7-5). A különbség viszont sehogyan sem akart háromgólosra duzzadni, sőt megint "ikszre" módosult a meccsmutató (7-7).


A döntés a negyedik negyedre maradt, amelyben a magyarok kaptak hamarabb lábra: megúszás végén Madaras centizte ki a jobb felső sarkot (8-7), az okkal megítélt ötméterest pedig Hosnyánszky értékesítette biztos kézzel, így megint meglett a "szokványdifferencia" (9-7). Ráadásul Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnokhoz méltóan büntetőt hárított bő egy perccel a dudaszó előtt, összességében biztossá téve a magyar győzelmet, ezzel pedig a tornaelsőséget.


Kemény Dénes szövetségi kapitány: - Úgy gondolom, helyén kell kezelni ezt az Eb előtti győzelmünket, ahogy nekünk, a többieknek is felkészülési torna volt a Vodafone Kupa. Ezzel együtt természetesen öröm, hogy elsők lettünk, ez járt a szponzornak, a közönségnek, mi igyekeztünk a pillanatnyi állapotunkhoz képest a legjobbat nyújtani. A folytatás? A spanyolok itt maradnak, s két napig velünk gyakorolnak, aztán kis pihenő, majd pénteken utazás Zágrábba, ahol a házigazda horvátokkal játszunk edzőmeccset, vasárnap pedig már Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a németekkel kezdünk.

Az utolsó játéknap másik találkozóján:

Németország-Olaszország 10-8 (2-2, 3-1, 3-0, 2-5)
pénteki eredmények:
Magyarország-Olaszország 9-8 (2-3, 3-1, 2-1, 2-3)
Németország-Spanyolország 8-7 (1-2, 2-2, 2-1, 3-2)

szombati eredmények:
Magyarország-Németország 15-9 (6-2, 4-1, 4-3, 1-3)
Spanyolország-Olaszország 10-8 (3-3, 2-0, 2-3, 3-2)

A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Németország 6, 3. Spanyolország 3, 4. Olaszország 0.

Forrás: mti.hu

Agria Press
FOTÓ: vlv.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel