Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Tájfutás – A 30. idővel döntős hosszútávon Kovács Ádám
2010-08-10 22:21:23
Miután a norvégiai világbajnokságon középtávon a 44. hellyel épphogy döntőbe került, hosszútávon kedden este már valamivel magabiztosabban versenyzett az Egri Testedző Club válogatott tájfutója, Kovács Ádám. A kiváló sportoló a 30. helyen került be a 45 fős elitbe, a 8,5 km-t a nem akármilyen kihívásokat rejtő bokros, lápos terepen 1:02:14 alatt tette meg. A finálét pénteken rendezik Trontheim mellett. A VB mezőnyének erősségét mutatja, hogy a többszörös bajnok és jelentős nemzetközi rutinnal rendelkező egri fiú negyed órát kapott a magát a döntőbe az első idővel, 54:58-cal kvalifikáló norvég Lundanestől.

A három egyéni szám után tehát az egri válogatott két selejtezőt túlélt, némi csalódás az lehet csupán, hogy épp az Ádám adottságainak legjobban megfelelő sprint táv nem hozott sikert. Kovács az utazás előtt elmondta: célja az, hogy valamelyik etapon a 15-be verekedje meg magát, vagy legalábbis javítson eddigi legjobb VB-s helyezésén, a 17. pozíción. Tekintve a statisztikákban is tetten érhető javuló formát, erre akár még esélye is lehet egy extra produkcióval. Ne felejtsük továbbá, hogy ott van a váltó is, és a magyar egység ebben a műfajban általában jól muzsikál. Kérdés, hogy a számukra oly szokatlan körülmények között fiaink és leányaink mire lesznek majd képesek.

A norvégiai világbajnokság további programja:
Augusztus 12. csütörtök - 13:00-18:00 – Hosszútávú döntők
Augusztus 14. péntek 12:40-16:30 – Középtávú döntők
Augusztus 15. vasárnap 11:30-16:00 – Váltó, Férfi tömegrajt 13:15-kor

ZentaiL
Kép: woc2010.comKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel