Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Modellértékű munka - Évzáróztak a főiskolás kosarasok és pólósok
2010-06-25 13:23:57
Évzáró és szezonértékelő vacsorát tartottak csütörtökön az egri Eszterházy Károly Főiskola vízilabda és kosárlabda szakosztályai. Az EKF-EGER-HÉSZ langalétái 8. helyen zártak a bajnokságban, a felsőházi rájátszás tagjai voltak, míg az EKF-EGERFOOD-IMOLA vízilabdázói kiváló tavaszi teljesítménnyel -első OBI/B-s évükben- szintén a felsőház tagjává váltak és ott biztató, 5. helyet szereztek. Dr. Hauser Zoltán rektor (a képen) úgy értékelt: az első évben kiváló partnerségben működött együtt a főiskola és a város, a két szakosztály és a sajtó is. Nem kis terhet vállalt az EKF, de az intézmény vezetői tudják, hogy jó ügy érdekében dolgoztak. Mindkét csapatnál van fejlődési, előrelépési lehetőség, tudása alapján mindkét gárda képes bárkit megverni saját bajnokságában.

Hauser Zoltán hangsúlyozta: modellértékű munkát kíván végezni a főiskola, nem titok, hogy egy kosárlabda műhely és vízilabda utánpótlás nevelő bázis legyen az EKF SC a 18-24 év közötti korosztályban. A győzelem szellemi munka is, a tanulás, a főiskolai képzés hozzájárul a sikerekhez. Erre utalt rövid köszöntőjében Tóth Imre, a pólócsapat szponzora is. Elhangzott, hogy a főiskola vezetésének ajtaján már nagy erővel kopogtat a kézilabda sportág is, a főiskolás hölgyek bajnoki győzelme és felsőbb osztályba lépése nagy lehetőség, egyben nagy feladat, amit meg kell oldani. Fontos, hogy egy ilyen szép siker után lehetőséget kapjon a jó szellemű kézilabdacsapat is. Dr. Hauser Zoltán kiemelte: a főiskola nagyon büszke a csapataira, jó döntés volt, hogy az EKF a sport mellé állt.

Szeleczki János alpolgármester a köszöntő szavak és a gratuláció mellett arról beszélt: nagyon sok sportág kér támogatást és ez a két csapat kiemelt helyzetben van, a fiatal tehetségeknek, a főiskola egyesületében sportoló kosarasoknak és pólósoknak meg kell becsülniük ezt a drága lehetőséget. A csapatokat illetően megvannak a távlati elképzelések is, de a mostani helyzetben is hűségesnek kell lenni, élni kell a kínálkozó alkalmakkal.

A pólócsapat technikai vezetője, ifjabb Herman István megköszönte a támogatást, és azt, hogy egész szezonban jó feltételekkel, több OBI-es csapatot is felülmúló, biztos háttérrel készülhettek a megmérettetésekre. A B-vonal 18 csapata között elért . Helyezés az első szezon végén, kiemelkedő teljesítmény, bár akár még szebb is lehetett volna. Az EKF-EGERFOOD-IMOLA valóban fontos bázisa lehet a nemzetközi viszonylatban is mindenhol jegyzett ZF-Egernek, a következő szezonban is lesznek kettős igazolású fiatal játékosok, ugyanakkor örömteli, hogy a főiskolás vízilabdacsapat egy év alatt olyan klubbá vált, amely már élsportoló hallgatókat is vonz Egerbe.

ÉRTÉKELŐ INTERJÚ TÓTH PÉTER EDZŐVEL -

A kosarasok nevében Varró Géza ügyvezető elnök szólt az egybegyűlt játékosokhoz és sportvezetőkhöz. Rámutatott: az egri kosárlabda történelem újabb szép időszakát éljük, sok éves vetélkedés, szembenállás és mélyrepülések után most stabil NBI/B-s alakulata van a városnak, jelentős fiatalításon esett át a gárda, túl vannak egy öntisztításon is, s mára igazi sportemberek, egymásért küzdő játékosok alkotják az EKF-EGER-HÉSZ-t. A fiatalság néha szeleburdiságot is jelentett a meccseken, voltak szoros vereségek, melyek talán ennek a számlájára is írhatóak, de nem szabad elfeledni azt a példátlan sérüléshullámot, melynek mindhárom centerünk áldozatul esett a tavaszi szezonban. Ebből nem tudott kilábalni a csapat, ám ennek ellenére -és a megváltozott körülmények közepette is- becsülettel helytállt az együttes. Varró Géza örömtelinek nevezte a város és a főiskola együttműködését, támogató hozzáállását.
Váczi Péter edző megfelelőnek nevezte az elért 8. helyezést, bár elmondta, hogy úgy gondolta, a centerek kiesését taktikai változtatásokkal meg tudja oldani a csapat. Ez nem sikerült, de a 2009/2010-es szereplés jó alap a jövőre nézve. Váczi Péter megköszönte a stabil háttér biztosítását, mint fogalmazott, Debrecenből érkezve nem ilyen sportvezetőkhöz volt eddig szokva. Üdítő volt számára az is, ahogyan Széles-Kovács Gyula újonnan érkezőként (betolakodóként) fogadta őt. A közös munkát jó partneri együttműködésként értékelte.

ÉRTÉKELŐ INTERJÚ VÁCZI PÉTERREL -

ZentaiL
Képek: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel