Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Három éves szerződés a Gerendás-Tóth edzőpárossal
2010-06-17 17:16:50
Az Egri Vízilabda Klub 2010-2011-es játékoskeretét az elmúlt héten közöltük. Dr. Halmos R. Péter ügyvezető elnököt ezúttal a szakmai stáb összetételéről kérdeztük. A klubvezető tájékoztatása szerint három éves 2013-ig szóló szerződést kötöttek Gerendás György vezetőedzővel és Tóth Kálmán edzővel. - Tóth Kálmánra több feladat hárul, a teljes fiú utánpótlás szervezése, felügyelete. Mivel több éve a felnőtt csapat mellett is dolgozik, látja, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy játékosnak ahhoz, hogy a felnőtt csapatban is szerepelhessen. Ilyen szemüvegen keresztül feladatává tettük a többi utánpótlás edzővel történő konzultációt, kifejezetten szakmai kérdésekben a tanácsadást - nyilatkozta dr. Halmos R. Péter.
- A mostani ificsapatból kik juthatnak szóhoz a felnőtteknél?
- Az utánpótlás utóbbi évek nagy sikerei után (3 ifi győzelem) az idei csapatból már kevesebb a felnőtt csapatba beépíthető játékos. Takács Jánossal a klub szerződést köt, aki kereten kívüli játékosként szerephez juthat a felnőtt mérkőzéseken. Szerettük volna, ha Madaras Markóval is hasonló szerződést tudtunk volna kötni, de Markó is Amerikában akar továbbtanulni, így ugyan a következő szezonban szerepelni fog a felnőtt csapatban, de jóval kevesebbet, mint szerepelhetett volna, ha hosszú távon is számíthattunk volna rá. Rajtuk kívül is várható még utánpótlás korú játékos szerepeltetése néhány könnyebb felnőtt mérkőzésen.

- Az utánpótlás vonalon a gyermekcsapat érte el a legjobb eredményt.

- Az 1995-ös csapat bronzérmes lett a bajnokságban és itt több tehetséges játékos szerepel. Az idősebbeknél is van néhány tehetség, így a serdülő és az ifjúsági csapat azon játékosai, akik Gerendás György és Tóth Kálmán megítélése szerint esetleg beépíthetők majd a felnőtt csapatba, együtt edzenek Tóth Kálmán vezetésével hétfőtől-szerdáig. Csütörtökön mindenki visszatér a saját korosztályába, ahol a hétvégén a mérkőzést is játssza. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az edzők meglátásai, illetve a gyerekek fejlődése alapján ez nem egy lezárt csoport, innen be és ki is lehet kerülni. Fontos még az is, hogy aki itt szerepel, az nem lesz feltétlenül alkalmas arra, hogy felnőtt OB.I-es játékos legyen.

- Kik irányítják az utánpótlás csapatokat a következő szezonban?
- A fiú ifi csapat edzője Wolf Dávid, a serdülőké Tóth Kálmán, a 96-97-es gyermek csapaté Gyulavári Zoltán, a 98-as és fiatalabb, bajnokságban induló fiúké Holló Tivadar. Az előkészítő csoportot Tóth Kálmán edzi, ide segít be nyáron egy úszó edző, szeptembertől pedig Wolf Dávid. A felnőtt női és utánpótlás csapatok edzője Kelemen Attila, az utánpótlás csapatoknál Kelemen Attila segítője Serfőző Krisztina. A BOVISZ bajnokságban induló csapatok edzője Nagy István.

- A női csapat jogot szerzett a LEN Kupa indulásra.
- A LEN Kupára csak akkor van esély, ha kifejezetten találnánk erre egy szponzort. Ettől függ az is, hogy a női csapatot sikerül-e még jobban megerősíteni. Ez a kérdés remélhetőleg néhány héten belül eldől - közölte dr. Halmos R. Péter.


Agria Press - Bajzát R.
FOTÓ: Zagyi Tibor
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel