FTC: svéd ellenfél

Sorsoltak a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Ferencváros ellenfele a svéd bajnok Djurgarden lesz A továbbjutás egy meccsen dől el, amelyet zárt kapulk mögött rendezik a Groupama Arénában Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás - 9 óra, 187 úszó, 223 kilométer
2009-12-07 17:20:26
Óriási érdeklődés övezte a Bitskey Aladár Uszoda átadásának 9. évfordulója alkalmából meghirdetett kilencórás váltóúszást. A szombati napon mindenki, aki úgy gondolta, hogy legalább 9 hosszt megtesz az egészségéért, csatlakozhatott a sportolók, tanulók, intézményvezetők és egyéni vállalkozók seregéhez, december 5-én 8.00 és 17.00 óra között az Eger Termál Kft. Szervezésében részt vehetett az eseményen. Az uszodát is működtető önkormányzati vállalat hagyományteremtő szándékkal már második alkalommal rendezte meg a váltóúszást, s a sportolás élménye mellett minden résztvevőnek járt a garantált csoki mikulás és emléklap is. A 187 úszó több mint 223 km-t tempózott - ez ám az igazi tömegsport rendezvény!

A nap folyamán öt pályán úsztak folyamatosan a résztvevők, de a nagy érdeklődésre való tekintettel egy pályán belül két személy úszott egy időben. Sokan indultak egyénileg, hét család is nevezett, sőt volt nagymama, unokával is. Több 6-10 éves kisgyermek is teljesítette a minimum kilenc hossznyi távot, volt, aki annál jóval többet is – áll az Egertermál Kft. Közleményében. A születésnapi váltóban persze intézményi szervezésnek köszönhetően iskolás csoportok is részt vettek, de indultak versenysportban járatos ifjak is, vízilabdázók, búvárok, szinkronúszók, edzők. Ők azok, akiknek az uszoda a második otthonuk, s természetes volt, hogy élnek a lehetőséggel: megemlékeznek a számukra minden nap jó körülményeket biztosító létesítmény átadásáról. Egy résztvevő átlagban fél órát úszott, ám akadta, aki egy teljes órát vállalt.

A legfiatalabb résztvevő öt-, a legidősebb pedig 79 éves volt. Összesen 187 fő vett részt a szombati ünnepi váltóban. A kilenc óra leforgása alatt összesen 223 vízi kilométert tettek meg az egriek, Bitskey Aladár emlékére, az uszoda átadásának évfordulója alkalmából, valamint hitet téve az egészséges életmód mellett. Sokan jelezték: bíznak abban, hogy a Bitskey Aladár Uszoda tízéves fennállásának jubileumi évfordulóján megint csak lesz lehetőségük a közös sportolásra.

Az egyéni és csapat teljesítményeket Lázár Rita EVÚK elnök koordinálásával szintén feljegyezték, néhány napon belül ezt is feldolgozzák és kifüggesztik majd a létesítmény előterében.

ZentaiLKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel