Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kosárlabda – Körömrágós, véres csatában győztünk
2009-11-20 21:32:07
Nagy nehezen 71-67-re nyert az EKF-EGER-HÉSZ férfi kosárlabdacsapata pénteken délután a Leányka úti csarnokban a Tiszaújváros ellen. A győzelem örömteli, mert igen izzadtságos, és annál is brusztosabb csatában született, nem feltétlenül számonkérendő ilyenkor a játék képe, a tudatos támadásépítés – lényeg, hogy valahogy nyertünk. Az érdekesség az, hogy ez ritka kemény csata a nyolcadik helyezett ellen történt velünk hazai pályán, eddig nem a legszebb arcát mutatta tehát az újvárosi Phoenix KK. Képes volt azonban arra, hogy a 8. fordulós összecsapáson jól startoljon, majd az EKF újabb és újabb védelmi megingásait kihasználja, előnyt kovácsoljon vendéglátója támadásbeli bizonytalanságaiból is. A 130-150 egri drukker szerencséje, hogy ez mégsem volt elég az üdvösséghez.

A találkozó rögtön 0-8-cal indult, első pontunkat Máté Balázs szerezte, mégpedig a 4. perc derekán. Felbőgött a motor és összeszedettebb védekezéssel, valamint az addiginál összehasonlíthatatlanul eredményesebb offenzívával hét perc alatt 10-9-re felkapaszkodott a főiskolás csapat. Ami ebből még kiemelhető, az, hogy minden pontunkat Máté szerezte, pedig bőven lett volna sansza másnak is: langalétáink vagy három ziccert hagytak ki a kezdő pillanatokban. A Tiszaújváros részsikereinek kulcsa -az elején és a meccs folyamán végig- a jó lepattanómunka és a palánk alatti eredményesebb teljesítmény volt. Nálunk a záró felvonás közepéig (enyhén szólva) égetően hiányzott a megszokott kiváló játék a „festékben”, Rusznák a negyedik negyedben dobta első pontját, de Zsemlye és Fazekas pontbéli produkciója is elmaradt attól, amit tőlük egyébként várhatnánk. S ha ők így, akkor Samu – no comment. Mindezek ellenére nagy akarattal -és némi büntetőzéssel- aztán elindult a magas emberek mutatója is a jó irányba, csak már későn – szinte biztos, hogy ezért lett ilyen izgalmas a pénteki csörte.

Vissza az elejéhez: egyenlíteni 24-24-nél sikerült, és mindennél többet mond, ha leírjuk, hogy ebből a 24-ből 17-et Máté Balázs hintett. 34 pontos bedobónknak ezen a bajnokin nem akadt társa az eredményességben: rajta kívül senki nem jutott el az EKF-ből 10 pontig, de ha a többi pályára lépő kilenc játékosnál pontátlagot számítunk, bizarr 4,1-es mutatót kapunk. Sikerült nyerni 71 szerzett ponttal, s tegyük hozzá rögtön: ez majdnem csoda kategória. Ugyanakkor pontosan láthatta minden néző, -és elhiheti az olvasó is- hogy inkább a vizitor megingásai okozták az egri diadalt, mint a dicső játék. Mindegy, ilyen meccsek, ilyen győzelmek is vannak, kellenek.

Félidőben 32-37 állt a táblán, majd az öt pontos egri hátrányból 50-nél lett megint egál. A záró etapnak egypontos előnnyel iramodhattak neki a Váczi - Széles-Kovács tanítványok.

Mindenképpen dicséretes, hogy nagyot küzdöttek a fiúk. Főként a második félidőben tüzelték egymást és nem adták fel, amikor úgy tűnt, semmi sem sikerül és a meccs vége előtt négy perccel -67-57-es vendég vezetésnél- kialakult az addigi legnagyobb differencia. Ekkorra már csaknem tüsszenteni támad kedve a nézőnek, olyan forró és paprikás lett a hangulat. Izgalmas végjátékot láthattunk, inkább küzdelmet, mint klasszikus kosárlabdát, nem volt könnyű dolga a szolnoki sípmestereknek – az idő előrehaladtával már minden ítéletüket vitatták a felek.
Két és fél perccel a vége előtt 6 pont volt a mieink hátránya, Máté ötödik triplájával és Rusznák két büntetőjével 67-66-ra zárkóztak az egriek, majd Fazekas kibújós bravúr kettesével átvették a vezetést. Ekkor már másfél perc sem volt vissza. A túloldalon nem érkezett válasz, Rusznák megint büntetőzhetett és kialakította a végeredményt.

A találkozóról számokban: STATISZTIKA ITT...
EKF-EGER-HÉSZ – Tiszaújvárosi Phoenix KK 71-67
(13-20, 19-17, 22-16, 17-14)
Egri pontszerzők:
Kezdők:
MÁTÉ 34/15, Rusznák 9, Szarvas 5/3, Zsemlye 2, Hegedűs 0.
Cserék: Fazekas 7, Katona 6/3, Sneider 5, Klepej 3/3, Samu 0.

A Tiszaújváros legjobbjai: Jávorszki 20/18, Ayodele Oluwaseyi 18/6 – és remek lepattanók, blokkok sora fűződött a nyúlánk fekete fiú nevéhez.

Mestermérleg:
Szendrey Tibor –
Korrekt játékvezetés mellett a meccs hajrájáig a mi akaratunk érvényesült. A mutatott játék alapján megérdemeltük volna a győzelmet.

Váczi Péter - Interjúnk meghallgatható itt -
Nagyon kemény meccs volt, örülök a sikernek. A Tiszaújváros mindent feltett egy lapra, jól is teljesítettek. Sajnálom, hogy nem jött ki a lépés és nem tudtuk hazai közönség előtt megmutatni azt, amit Budapesten már igen, hogy milyen kiválóan, egységes csapatként is tudunk kosarazni. Ma nem mindenkinek sikerült felnőnie a feladathoz, ugyanakkor erősségünket mutatja talán, hogy mérsékeltebb teljesítménnyel is sikerült legyőznünk egy jól játszó ellenfelet.

Balogh Tibor U20-as csapata is nyert, simábban mint a felnőtt keret.
Az eredmény:
EKF-EGER-HÉSZ – Tiszaújváros 81-72
(25-22, 20-19, 19-14, 17-17)
Legjobb egriek: Stefán 26, Filkor 14, Hegedűs 11.

ZentaiL
Képek: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel