Különgép Szófiába

Budapestről és Debrecenből is különgéppel repülhetnek a szurkolók márciusban a magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőjére Szófiába. A Wizz Air légitársaság tájékoztatása szerint a járatok március 26-án 10 órakor indulnak mindkét reptérről.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Gyatra helyzetkihasználás, keserű érem
2009-11-20 20:37:18
Nem sikerült túlszárnyalni az előző évet női vízilabdázóinknak. A Magyar Kupa elődöntőjében 11-8 arányú vereséget szenvedett a ZF-Eger együttese a négyes finálénak otthont adó BVSC-Zuglótól. Kelemen Attila tanítványai egyetlen pillanatig sem vezettek a fővárosiak ellen, végig „úsztak” az eredmény után Antal Dóráék. Két alkalommal is sikerült közelebb kerülni a vasutasokhoz, azonban a fontos pillanatokban mindig hiányzott az a kis plusz, ami átlendített volna bennünket. A harmadik negyed közepétől a négy gólig jutó korábbi egri játékos Jancsó Patrícia vezetésével véglegesen elhúzott a BVSC. 10-6 után már nem volt visszaút a mieink számára. Az MK-ban a kiírás szerint nem játszanak a harmadik helyért, így lányaink nyakába bronzérmek kerültek csakúgy, mint egy esztendeje. A csapat célja a döntőbe jutás volt, ezért talán érthető volt, hogy nem mosolygott egyik egri lány sem az érmek átadásakor.


Magyar Kupa, elődöntő
BBVSC-ZUGLÓ–ZF EGER 11–8 (3–2, 2–1, 2–3, 4–2)

Szőnyi út, 300 néző. V: Marjay Zs., Vojvoda I.
BVSC: SZILÁGYI R. - Horváth Á., JANCSÓ 4, Bujka 1, SOMHEGYI 1, CSABAI 2, Kling. Cs: Illés A., RÁSKI 3, Márki, Henk. Edző: Tóth Endre
EGER: Serfőző K. - Antal D. 1, Bene K., Czigány 1, PÓCSI 3, Szeredi, Ziakova 1. Cs: FLINT 2, Veréb, Vályi, Jenes. Edző: Kelemen Attila
Gól - emberelőnyből: 8/3, ill. 16/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Jancsó (32. p.)

Kelemen Attila 2 meccses eltiltást kapott, így dr. Sike József, az egriek hajdani kiváló centere irányította a csapatot. - Jobb a játékosanyagunk, ebben bizakodva, megnyerhetjük a találkozót - fogalmazott dr. Sike.
Már az első negyedben magához ragadta az irányítást az egri csapat, jól védekeztünk, sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket. Pócsit nem tudták tartani a zuglói védők. Minden, ahogy elterveztük, kivéve a legfontosabbat a gólokat. Könnyű, távoli gólokkal 3-1-re elment a BVSC, a negyed végén Antal gyorsan szépített. A második negyedben 4 kapufát lőttek a mieink, a félidőre 5-3-ra nőtt a hátrány. A negyed végén kettős emberelőnyből sem sikerült betalálni. Sőt, a fordulás után sem mi lőttük az első gólt, 6-3-ra vezettek az egyre lelkesebben játszó hazaiak. Czigány és Ziakova előnyös góljaival felzárkóztunk 6-5-re, majd hazai találat után Flint is betalált, így 7-6-ról indult az utolsó játékrész. Ekkor még esély volt a kupadöntőre. Sorozatban három előny maradt ki, hatalmas hibákat vétettek a játékosok. A zárójátékrészben az addig semlegesített, tavaly még Egerben pólózó Jancsó Patrícia is feltámadt. 10-6-r elhúzott a BVSC. Az Eger ekkor sem adta fel. Óriási erőket mozgósítva a védekezésben. Flint, majd Pócsi is gólt szerzett 10-8. Antal teljesen egyedül tört kapura, de sokadszor a kapufát találta el, így nem sikerült felzárkózni. Örülni kell a bronzéremnek a Magyar Kupában, de egy ilyen meccs után szororúan vették át a bronzérmet az egri csapat tagjai Jakab Zoltántól a MVLSZ főtitkárától. Nagy esélyt szalasztott el az egri csapat. Történelmet írhattak volna.


MESTERMÉRLEG
Tóth Endre:
- Nagy küzdelemben sikerült felülkerekednünk. A győzelmet elsősorban a jó helyzetkihasználásnak és kapusunk remek teljesítményének köszönhetjük.
Kelemen Attila: - Felemás érzéseim vannak, az emberelőnyök pontosabb megjátszásával simán döntőbe juthattunk volna. Nagyon fegyelmezetlenül és sok hibát vétettünk. Végig benne volt a mérkőzésben hogy fordítani tudunk, de sajnos a kulcsjátékosaim csődöt mondtak.

Dr. Sike József: - Hiába küzdünk, hajtunk, ilyen helyzetkihasználással nem lehet mérkőzést nyerni.

A másik elődöntőben 2-5-ről fordított a Dunaújváros és 9-8-as győzelemmel jutott a döntőbe.
Rozsnaki Gábor
Agria Press
Fotó: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel