Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Teke – Hányszor csenget a Postás?
2007-02-02 20:11:26
Hétvégén rajtol a teke csapatbajnokság tavaszi szezonja. Az NB I-es Bélapátfalva szombaton 10 órától fogadja a Postás-AHSE-t. A két NB II-es egri gárda idegenben lép pályára. A Nyomda SE vasárnap 10 órától Tiszakécskén, míg a Széchenyi SC Eger Szentesen vendégeskedik.
A három gárda közül a hazai környezetben tekéző bélapátiak esélyesek a három pont begyűjtésére. Tősiék jó tavaszi szerepléssel a jelenlegi hatodik helyről jóval előrébb araszolhatnak. Akár még a dobogóra is. Az egri gárdák helyosztó jellegű meccsein bravúrnak számítana a pontszerzés.


Bélapátfalván felemásra sikeredett a felkészülés. Az edzéslátogatottságra nem lehetett panasz, mindenki szorgalmasan gyakorolt. A megyei 12-ek bajnokság átütő sikere után (Tősi 1. helyezés, Vincze Z. 2, Nagy D. 3, Molnár Gy. 5.) a Téli-kupában és a Borsod-kupán már nem ment annyira a játék. A hazai győzelmek mellé, pedig nagy szükség lenne 1-2 idegenbeli bravúrra is. Szombaton a Postás ellen nem szabad hibázni a Tősi, Vincze, Nagy D., Molnár Cs., Molnár Gy., Vincze P., Mayer, Józsa I. gárdának.
A rutinos játékosokból nincs hiány, már 4-en is nyugdíjasok, vagy ahhoz közel állnak életkorban. Tősi Pál arról panaszkodott, hogy sajnálatos, hogy kevés a bélapátfalvi játékosa a csapatban. Négyen is Egerből járnak, Nagy Dezső Gyöngyös mellől érkezik, a két Vincze Tarnaleleszen lakik.
Hol is vannak a bélapátiak, ez megér pár sort. Négyen szerepelnek a szuperligás együttesekben. Légióskodnak. A kétszeres világbajnok az egyik legjobb magyar tekésként a Bajnokok ligája győztes, sokszoros bajnok Szeged csapatában gurít. A Bóta Ervin, Molnár László, Balázs Péter trió a dobogóra pályázó Szolnok színeiben gurít. Ha hazatérnének, a szuperligában is dobogóra pályázhatnak a Bélkő-aljai együttes.

Amikor 12 éve négysávosra bővült pályát ünnepélyesen felavatták kevesen gondolták, a sportágban meghatározó játékosok nevelődnek a Bélkőhegy Étterem melletti pályán. A tehetségek megtartásához azonban olyan anyagi kondíciók kellenének, amelyekről csak álmodhatnak a bélapátiak. Lakás, munkahely, havi fizetés, egy ilyen klubnál nem megoldható. Nem lehet versenyezni a szegediekkel.
- Nehéz feltételek között dolgozunk – nyilatkozta Ferencz Gábor szakosztályvezető, aki a kezdetektől 1985-től tevékeny részese a helyi sportéletnek. A pálya fejlesztése, a karbantartása, az intézői feladatok ellátása Gabi-bácsi nevéhez fűződnek. Végigélte a Sas Kálmán, majd Márton István korszakot, dolgozott Molnár József elnöksége alatt és most is amikor Ferencz Dénes az elnök. .
- Itt nőttek fel a fiúk, itt tanultak meg tekézni. Ezért is sajnálom, hogy most más klubokban gurítják a golyót. A pályával rengeteget dolgoztam az elmúlt 25 évben. Büszke vagyok rá, hogy az ország egyik legeredményesebb létesítménye. A tekések szerint itt öröm játszani. Próbálunk talpon maradni, az NB I-ben jól szerepelni. A cementgyár megszűnése után a községi, majd városi önkormányzat mellénk állt és biztosítja a szerény működéshez a feltételeket. A klubvezetés arra törekszik, hogy helyi vállalkozások is a klub mellett legyenek. A sztárklubokkal nem tudunk versenyezni. Az örömteli, hogy kiváló sportemberekkel dolgozhatunk együtt, meghatározó a szakosztály életében az éljátékosok példamutató hozzáállása. Reméljük a fiatalokra a gyerekekre is átragad ez a mentalitás. Kakuk Levente példája mutatja, akár a világbajnoki címig is el lehet jutni.

A tavaszi szezon végén jó esetben a dobogóra is felállhatnak a bélapátiak. Első lépésként a Postás ellen kell diadalmaskodni.

A bélapátfalviak egyéni átlagai
Összes őszi

Vincze Zoltán 9 mérk, 576, 7 fa, 7 pont
Tősi Pál 9 mérk 567,8 fa 4 pont
Molnár György 8 mérk 566,9 fa 5 pont
Nagy Dezső 7 mérk 563 fa, 5 pont
Mayer Árpád 6 mérk, 545,5 fa, 2,5 pont
Molnár Csaba 8 mérk, 545,3 fa 3,5 pont
Vincze Péter 3 mérk, 517,7 fa, 1,5 pont

Hazai pályán:
Vincze Zoltán 615,4
Nagy Dezső 590
Tősi Pál 586,8

Idegenben
Molnár Csaba 548,5
Tősi Pál 544
Molnár György 542,7.

(AGRIA PRESS - Bajzát R.)
FOTÓ: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel