Puskás Arena nyitány

November 15-én este az Uruguay elleni felkészülési mérkőzéssel hivatalosan is megnyitja kapuit az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna. A találkozó Gera Zoltán búcsúmeccse lesz.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Mítoszdöntés után Szolnok-verés?
2007-01-30 21:39:45
Két hét alatt minden megváltozott. A lesajnált, padlóra küldött Eger feltámadt. A "hol a csapategység", "miért nem megy a játék", "nem tudunk védekezni", "kevés gólt lövünk", "gyengébb a csapat mint az előző bajnokságban" felvetésekre csattanós választ adtak Nyéki Balázsék. Korai volt temetni a Gerendás gárdát, ez a siker nemcsak az Euroligára jelent további esélyt, de az egész tavaszi folytatásra kihathat. Aki ezt a mérkőzést látta, 8-5-nél nem hitte volna, hogy az ellenfél vezeti száz százalékos teljesítménnyel az OB I-es bajnokságot. A játék minden elemében jobb volt az Eger. A Bitskey-uszoda csodálatos légköre átsegítette a gárdát a gyengébb kezdés miatti nehezebb időszakon. Az agyondicsért "hat gólos" Varga Dániel ezúttal nyeretlen ifistaként kevés lehetőséget kapott őrzőitől. Az ifjabbik Varga bátorsága a végén már az egriek malmára hajtotta a vizet. Tavaly is volt egy olyan mérkőzés ahol már ötgólos előny után engedték felzárkózni a piros kékeket. Most nem volt jelentősége a gólkülönbségnek az egri pólósportnak a győzelem kellett. De az nagyon.

Az akarati tényezők közötti különbségre jó példa a szabad labdákért való harc. Ezen a találkozón, minden kipattanóra, minden szabad labdára oroszlánként csaptak le a hazaiak. Nem vártak egymásra hárman is letámadták a Vasas pólósát. Ezt kérte Gerendás mester, aki remek taktikát dolgozott ki. Ezúttal a végrehajtásra sem panaszkodhatott, mindenki alázattal tette a dolgát. Jászberényi jól védett, előtte olyan hatásos védőfal állta a rohamokat, amely hátrányos helyzetben is remekelt. A kevés kapott gól önmagáért beszél. Csapatmunka, bátorság, összefogás, elszántság és remek taktika számított a siker kulcsának. Az Ultras Eger2, a Bitskey-uszoda lelátóját megtöltő közönség ezúttal is a szükséges plusz energiákat mozgósította a fiúkban.
A verhetetlennek beállított Vasas rádöbbenhetett egy motivált Eger ellen igencsak esendő tud lenni, és annak is örülhet, ha 8-5 után kozmetikázni tud az eredményen.

Az Euroligában eddig csak a Sabadell tudott pontokat szerezni Egerben. Az áprilisi folytatásban még bármi lehet, csehovi diadal, Recco elleni hazai meccsen akár a nyolc közé is juthat az egri csapat. Ez már a jövő zenéje, a jelen a Szolnok elleni bajnoki meccsre és a február 2-17-i ausztráliai edzőtáborozásra koncentrálódik.

Bálint mindent beleadott

Bálint Gergő (képünkön) a Vasas elleni fővárosi meccsen épphogy csak megmártózott, a visszavágón viszont jó játékával, szép góljával járult hozzá a diadalhoz. Dicséretes, hogy az első, kapu mellé szálló labdája után sem ment el az önbizalma, rá egy percre újra helyzetbe került és bevágta a labdát Nagy Viktor kapujába.

- Nagyon örülök, hogy a gólommal is hozzá tudtam járulni a győzelemhez. Kemény összecsapáson jól védekeztünk, nem kaptunk centergólt, ami alapelvárás a védőkkel szemben. A hátrányos helyzetekben mindenki hozzátette azt a kis pluszt ami elég volt, arra, hogy hibázásra kényszerítsük a Vasast. Nagyon fontos, hogy bizonyítottuk magunknak és a közönségnek, hogy képesek vagyunk jól játszani.

- Mostanában egy sokkal vékonyabb, de mégis erősebb Bálintot látunk a medencében.
- Tény, hogy jó erőben vagyok. Tavaly nyár óta külön kondi edzésekkel és átalakított étrenddel sikerült 10 kilót leadnom.

- A tanulásra is koncentrálnod kell a pólózás mellett.
- A Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán negyedikes vagyok, így már a szakdolgozatom elkészítésével foglalkozom. Természetesen a pólózás témaköréből választottam feladatot.

- A feldatoknál tartva, az ausztráliai utazás előtt még egy bajnoki megmérettetés is vár a csapatra.
- Szerdán a Szolnok ellen sima győzelmet várok. Az őszi 10-10 fájó pont a bajnoki szereplésünkben. Nem vesszük Őket félvállról, de szeretnénk biztosan begyűjteni a két pontot.

OB I., férfiak, 13. forduló
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Szolnoki Főiskola

Eger, Bitskey-uszoda, szerda 19.00.

(AGRIA PRESS - Bajzát R.)
Fotó: EgerWaterpoloKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel