Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Sportiskola – Sikeres szezon, változtattak az ökölvívóknál
2009-07-02 22:22:37Soha rosszabb évet az Egri Városi Sportiskolánál! – kezdte mondandóját a tavaszi szezonzáró értekezleten az Almagyar dombon álló Villa Citadellában (pingpongos fellegvár) Kovács Géza igazgató. A féléves tapasztalatokat összegezve kiemelte: január elseje óta kiderült, hogy jó házasítás a sportiskola és a létesítmények üzemeltetése egy kézben, több az előnye, mint a vele járó nehézség. A költségvetést illetően nagy örömre ad okot, hogy az EVSI működése stabil, egy évre 30 milliót kap az Egri Önkormányzattól a nyolc szakosztályt fenntartó intézmény, sehol nincs ilyen támogatás az országban. Hasonló a helyzet a túloldalon: az Egri Városi Sportiskola havi tagdíja az egyik legalacsonyabb Magyarországon, Miskolcon háromszor, Debrecenben négyszer ennyit kérnek azért, hogy a gyermek szervezett keretek között, jó kezekben, jó feltételek mellett sportolhasson. A szülő- és gyermekbarát tagdíjat a válsághelyzet okozta nehézségek ellenére a következőkben is igyekszik megtartani az EVSI. Az edzők és a profi kluboknál a játékosok bérezése is csökken, a sportiskolánál nem terveznek bértakarékosságot, sem leépítést – szögezte le Kovács Géza.

Az igazgató a baráti hangulatú évzáró találkozón ezután sorra vette a különböző szakosztályok munkáját, dicsérve az újabb sikereket, számba véve a szakemberek előtt álló feladatokat. Több sportággal kapcsolatban elhangzott, hogy a gyermekek után kell menni, jelenleg kiváló a sportiskola állománya, számos érem és bajnoki cím jut Egerbe, de néhány éven belül hoppon maradhat az utánpótlás, ha most nem dolgoznak az edzők és testnevelők gőzerővel a következő generáció elérésén. Országosan is egyre nehezebb helyzetbe kerül az utánpótlás, az élsport is. Fontos, hogy sokan sportoljanak a helyi gyerekek közül, hogy a testnevelők beengedjék az iskolába a sportiskola képviselőit, segítség és ne hátráltassák a munkájukat. Az EVSI-nél született egy ötlet úgynevezett „Csillag”, vagy „Bajnok” program elindítására. Az iskoláknál toborzás folyna, hogy minél többen járjanak valamelyik szakosztályhoz edzésre. Az első három hónap ingyenes lenne, a szülők eldönthetik, hogy akarják-e járatni csemetéiket a tréningekre. Most közel hatszáz gyermekkel foglalkoznak, nagy eredmény ez is, hiszen ők mind sportolnak, nem az utcán csellengenek – emelte ki az EVSI vezetője.

A beszélgetés, értékelés mellett volt egy kiemelkedő bejelentés: Kovács Géza ajándékkal köszönte meg Vitányi Antal, az ökölvívó szakosztály vezetőjeként végzett munkáját (a képen), s egyben közölte, hogy a bokszolók első embere a jövőben Dorkó Péter nemzetközi játékvezető lesz. Könnyű Róberttől a sorozatos problémák miatt elbúcsúzik az egri szakosztály, sajnos a tehetséges sportolóval több volt a gond, mint a szép az elért eredmény – hangzott el az értekezleten.
Vitányi Antal Könnyű Róbert távozása miatt abba akarta hagyni a munkát, de hosszas unszolásra mégis marad, tapasztalatára nagyban számít a szakosztály.
Kiderítettük azt is, hogy Katona Sándor „Öcsi” távozik a sportiskolától, helyette két új, fiatal edző csatlakozik a szakmai stábhoz.

ZentaiL
Képek: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel