Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Teli motivációval az újabb egri kölcsönjátékos
2009-06-29 20:02:29
Ahogyan arról beszámoltunk, visszatér Egerbe a korábban ifiként bajnoki címet nyerő, majd Pécsre kölcsönadott két tehetség, Kovács Gábor és Jakab Dániel. A ZF-Eger csapata azonban egy újabb fiatal bajnokot indít egyéves kiküldetésre Szolnokra, mégpedig a gólerős balkezest, Petrovai Mártont. A felnőtt vízilabdásoknál viszonylag kevés lehetőséghez jutó sportoló feladata adott: játsszon és fejlődjön minél többet a bajnoki mezőny második felébe tartozó főiskolás csapatnál. Ehhez jók a feltételek, a szolnokiaknál erős szakmai stáb dolgozik, s az egriek hétről hétre figyelik majd Petrovai Marci teljesítményét. A július 14-én 20. évét betöltő fiatal titán a kölcsönadásról és terveiről beszélt az AgriaSportnak.

Interjúnk meghallgatható itt -

Petrovai elmondta: egyelőre nincs tapasztalatom a szolnoki klubbal kapcsolatban, Cseh Sándor edzővel úgy beszéltük meg, hogy amit visszatér az Univerziádéról, ellátogatok Szolnokra, ott tisztázzuk a részleteket. Ez július 17-re várható. Elvileg úgy áll minden, hogy egy évet leszek a tiszapartiaknál, majd visszajöhetek a ZF-Egerhez.

Hogy érintett a kölcsönadás?

Őszintén, először kellemetlenül, meglepődtem rajta és féltem is attól, hogy ez vajon mit jelent. Ugyanakkor mostanra már tisztán látom, hogy miről szól ez az együttműködés, s ahogyan a feladatom is körvonalazódik Szolnokon, bízom benne, hogy még inkább magabiztos lehetetek. Örülök, hogy itt a lehetőség a bizonyításra, remélem, hogy jó évet sikerült hoznom kölcsönjátékosként.

Az egri klub szándéka egyértelmű: a kötelékében szeretne tartani téged, fő feladatod pedig a fejlődés…

Igen, nagy lehetőség ez, nagy a motiváció, bebizonyíthatom, hogy valóban jó játékos válhat belőlem. Több lehetőséghez jutok majd, mintha Egerben maradtam volna erre az egy évre, a fejlődés szempontjából remélhetőleg kiváló lehetőség ez.

Mi a nyári programod?

Készülök a junior válogatottal az U20-as Európa bajnokságra. A Szolnokhoz csak a torna után csatlakozom egy szintén oda igazoló társammal, Szőke Szabolccsal.

A ZF-Eger csapatából Petrovai Márton tehát Szolnokra kerül kölcsönbe, de nem lesz teljesen idegen számára a csapat: a Fradiból ugyanis oda igazolt a korábban Egerben pólózó Bálint Gergő, illetve Császár György is. A balkezes Csaszitól sokat tanulhat a szintén jobb szélső Petrovai Márton. A távozó egriek közül Nyéki Balázs és Kiss Csaba is Olaszországban folytatja. Utóbbi pólóssal a héten közlünk interjút itt, az AgriaSporton. A harmadik felnőtt korú búcsúzó, Decker Ádám a Vasashoz igazolt, jelenleg az Univerziádén képviseli a magyar színeket Belgrádban.

ZentaiLKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel