Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Tájfutás - Agria Cross 2007
2007-01-25 17:39:48
Január 28-án 11.00-kor lesz az Agria Cross terepfutóverseny első fordulója a felsőtárkányi Varróháznál. Az immár nyolcadik éve megrendezett megmérettetésnek tavaly adott otthont először a festői bükki környezet, s nagy sikert ért el a verseny. Sokan érkeznek régiónk szinte minden sportegyesületétől, de a fővárosból is szép számú sportoló használta ki már 2006-ban is a téli felkészülési lehetőséget. Most is közel 100 indulóra számít a szervezőgárda - mondta az AgriaSport érdeklődésére dr. Nagy Árpád, a házigazda Egri Testedző Club elnöke.
Az Agria Crosst 4200 méteres körpályán rendezik, a futókra váró szintkülönbség 100 méter egy kör alatt. Hat kategóriában, hét távon versenghetnek a sportolók a Bükki Nemzeti Park területén:

Lány/18 év alatt/ 1 kör
Női/18-35 év/ 2kör
Szenior női/35-/ 1 kör
Fiú/18 év alatt/ 2 kör
Férfi/18-35 év/ 2kör és 4 kör
Férfi szenior/35-/ 1 kör


Mint dr. Nagy Árpádtól megtudtuk: a márciusi idénykezdetre "gyúrnak" az ETC-sek, hiszen április 8-án már következik a hosszútávú magyar bajnokság. Az egri fiúk-lányok már túljutottak az alapozás első felén. A válogatott kerettagok jelenleg is edzőtáborban tartózkodnak a Vértes béli Gántban, így az Agria Cross győztese idén biztosan nem Kovács Ádám lesz. A verseny második fordulóját február 18-án, míg a harmadik kört március 4-én rendezik.

Az egyesület által szervezett tájfutó ifjúsági Európa Bajnokság előkészületei is szépen haladnak, a versenyért felelős helyi bizottság a hét elején tartott beszámolót a sportági szövetség előtt Budapesten, mindenki megelégedésére.
A keresztkérdésektől sem mentes fórumon minden területet áttekintettek, így a technikai feltételektől a média tevékenységen át a térképek és a pályatervek készültségi állapotáig. A munka jól halad, tekintve, hogy még van öt hónapunk a kontinensviadalig, de bőven van még tennivaló is - összegezte a tapasztalatokat Nagy Árpád, a szervezőmunka irányítója.
Hamarosan megindulhat a tereppályák tesztelése is, melyben természetesen Kovács Ádámra is számít a szakvezetés - őhozzá ugyanis nyugodtan lehet mérni az öreg földrész teljes ifi mezőnyét és a várható időeredményeket.

(ZE-RO PRESS)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel