Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Labdarúgás – Nyártól a Diósgyőr II. is a Mátra-csoportban?
2007-01-24 17:24:59
Amennyiben a megyei I. osztályú bajnokságot 8 ponttal vezető Egri FC, az esélyeknek megfelelőn kiharcolja az NB III-ba jutást, akkor a Diósgyőr II. ellen is mérkőzhet majd ősszel. Az MLSZ szabályzat-elõkészítõ ad hoc bizottsága regionális fórumainak sorában szerdán délelőtt Egerben az Aranysíp Étteremben ismertette a várható változtatásokat. Ennek egyike lehet az NB I-es csapatok 19-23 éves korosztályú csapatainak NB III-as bajnokságban való indítsa. A komolytalan ligabajnokság helyett a NB III-as rendes bajnoki értékelés szerinti besorolás - feljuthat, kieshet – több szempontból is kedvezőbb lehet a kluboknak.

A szabályzat-elõkészítõ ad hoc bizottsága nevében Margitai Zoltán, az MLSZ versenyszervezési osztály vezetője, valamint Kormányos Gábor a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkára adott tájékoztatást a jelenlévőknek, Hajdú, Borsod, Nógrád, Pest, Szabolcs, Heves megye szövetségét képviselő vezetőknek. A ligabajnokság helyett az NB III.-as besorolás a németországi rendszer átültetése. Értelmetlenség a zalaegerszegi junioroknak Debrecenbe utazni és fordítva. A motiváltságot segíti, hogy rendesen beleszámítanak a bajnoki értékelésbe, így akár az NB II-be is feljuthatnak, de ki is eshetnek. Az új szabály szerint egy osztálykülönbség elegendő azonos klub két együttese között. A kétség kívül szűküő NB III. simán be tudja fogadni a 16 csapatot. A megyei I. osztályú bajnokok feljutásával kapcsolatban elhangzott, elriasztóan nagy a két osztálynál a nevezési díj összege. NB III-ban 370 ezer az átlag, míg a megyeiben ez átlagosan 105 ezer forint.
A szabályalkotóak alapelve, hogy olyan szabályok legyenek, amit be is lehet tartani.

Néhány érdekesség, amely változhat az új kiírásban:
- Büntetőpontokat a fegyelmi bizottság vonja le, ne pedig a versenybizottság
- Cserejátékos csak az lehet, akit a mérkőzés előtt leigazol a játékvezető. Ha 11 játékos jelen van, nem kezdhető el létszámhiányosan a mérkőzés.
- A feljutó csapatoknak nevezési feltétel a magasabb osztályhoz szükséges pálya minősítés

A HELASZ részéről Várkonyi Ferenc, Hangonyi Géza és dr. Tóth László fogalmazta meg a megyei csapatok észrevételeit. A szabályalkotók: a mi döntsön azonos pontszám esetén, felvetésre egyértelműen kifejtették: A bajnokságban azonos pontszám esetén egyértelműen a több győzelem dönt. Ez elvi kérdés, a bajnokságban 30 mérkőzésnél a cél a minél több győzelem. Ne egy meccs döntsön, mint a kupában. Ne egy rossz nap, hanem egy bajnoki összesítés döntsön a helyezésről.
Abban egyetértettek a résztvevők, hogy az MLSZ által kiírt kötelező utánpótlás csapat számokat egyre nehezebb tartani. Vannak megyék ahol nem is tartják be az intézkedéseket. A pályabiztonsági kérdéseknél inkább a kerítések bontása az európai trend. A teremtornákon előforduló fegyelmezetlenségek, bíróverések kapcsán is valamilyen bejelentési kötelezettség kidolgozása lenne célszerű. Ebben a játékvezetői bizottságok fellépése lehet célravezető.
Dr. Tóth László, a HELASZ Fellebbviteli bizottság elnöke, a Fegyelmi Szabályzat több pontját kifogásolta. A jogi képtelenségek feloldását kérte a szabályalkotóktól. Az ártatlanság vélelme, a felfüggesztés intézménye mellett érvelt.

Az átigazolási szabályzatnál a futballakadémiák rendkívüli átigazolási lehetőségeire indult kezdeményezés.

Az MLSZ informatikai rendszerének változásairól Oczella László (Nagyréde) szólt. Elkészült a www. mlsz.hu portál oldalaként az ország valamennyi bajnokságának eredménylista menüje. A megyei szövetségeken múlik, mennyiben lesz az élő szolgáltatás. A jövő útja a digitális jegyzőkönyveké.


Várkonyi Ferenc HELASZ főtitkár az AgriaSportnak értékelte a tanácskozást: Bízom benne, hogy a regionális fórumokon tett felvetések összegzése után az MLSZ elnöksége elfogadja a módosításokat és végre egy legalább 3-4 éves időtartamra érvényes szabálykönyvből dolgozhatnak a labdarúgásban résztvevők.


(AGRIA PRESS - Bajzát R.)
FOTÓ: Lénárt MártonKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel