Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Tenisz - Szűcs Lajos szívfájdalma
2007-01-24 09:32:50
" />Ha tenisz, akkor az napjainkban az ausztrál bajnokság eseményeit jelenti. A nemzetközi sztárok mellett magyar részről legtovább Szávay Ágnesnek szurkolhattunk. Hogyan kapcsolható az egri teniszélet a melbourne-i viadalra, erre is választ kapunk a Szűcs Lajossal készült beszélgetésben. Az Érsekkerti TC vezetője, edzője több mint egy évtizede kiemelten foglalkozik az egri tehetségekkel. Az Egri Tenisz Alapítvány, majd az ÉTC több száz fiatal számára jelentette az alapképzést, a sportsikerek első állomását. Az Érsekkert már száz éve bázisa a sportágnak, és bátran állíthatjuk az ország egyik legrégebbi utánpótlás nevelő központja.


- Sikeres évet zártunk utánpótlás szinten 2006-ban. Csapataink már nem remekeltek, a férfi és a női együttes is elbúcsúzott az I. osztálytól ? kezdte visszatekintéssel Szűcs Lajos. - Most ismét van egy olyan 10-12 éves ügyes csoportunk fiú és leány szinten, akikkel érdemes foglalkozni. A szülők is lelkesek, megvan a fejlődés lehetősége. Bízom benne, hogy el tudunk járni versenyekre, ahol tovább lehet fejlődni. Fedett pályán is dolgozunk, de most az iskolai elfoglaltságok elsődlegesek, majd tavasszal beindul az igazi teniszélet.
- A tehetségek gondozása, felnevelése, megtartása örök dilemma egy vidéki klubnak.
- Valóban ez a legnagyobb szívfájdalmam. Több év befektetett munka után eljön a 14-16 éves időszak, amikor mérlegre kerül a folytatás, a jövő kérdése. Lukács Dénes Davis Kupában játszott, a világranglistán is ott van, de már nem egri színekben. Krafcsik Tamás, Bozsik Attila esetében is a továbblépéshez helyben nem volt elegendő tőke. Most itt van a 16 éves Krancziczki Zsófia, a klub legjobb női versenyzője. Óriási tehetség, most kellene 1-2 évre kiemelten támogatni, elindítani nemzetközi viadalokon. A világranglistára tudnám juttatni, és erre egri klubból még nem volt példa.

- A szakmai munka mellé menedzselésnek is kellene párosulni.
- A város, a vállalkozók 1-2 milliós támogatásával léphetne a Szávay szintű sztárok közé. Azért bosszant a helyzet, mert az egri sportban az elmúlt években az önkormányzat olyan lufikra elszórt több tízmilliót, amit előre borítékolhattak, hogy nem lesz belőle semmi.

- Látsz-e esélyt a változásra?
- Aki a sportban dolgozik, annak mindig kell esélyt látnia. Szeretném megadni a lehetőséget Zsófinak, hogy bizonyítson. Egy éven belül ott lehetne a világranglistán. Nem az amerikai tenisz sulikból, ahol a milliárdos oroszokat képezik, hanem az Érsekkertből. A tradíciók köteleznek bennünket. Az elmúlt héten Habis László polgármester meglátogatott bennünket, meghallgatta elképzeléseinket. A kezelésünkben lévő pályák üzemeltetését hosszú távon gondoljuk, vállalkozói kör segítségével sikerült fejlesztéseket is végrehajtani. A pálya számunkra a létbiztonságot jelenti. Évente 100-150 gyerek sportol és a versenyekkel hozunk ezer vendéget is a városnak. Nagyra tartjuk a klubéletet, a sport mellett kulturális programokkal (Edith Piaf és Villon est) is igyekszünk erősíteni az érsekkerti kötődést ? nyilatkozta Szűcs Lajos.

Érsekkert TC
Edzők: Szűcs Lajos, Barta Gábor, Kisszöllősi-Szánthó Krisztián.
Klubranglista: Felnőttek. I. kategória: 1. Kisszöllősi-Szánthó Krisztián, 2. Krancziczki Zsófia, 3. Bíró Attila. II. kategória: Nagy Gergely, Énekes Bence, Bánka Bertold, Szabó Luca. III. kategória: Rácz Gergely, Rubi Márton, Mata Dávid. Gyerekek. I. kategória: Fialkovics Anett, Kegye Péter, Nagy Máté, Rácz József, Farkas Richárd. II. kategória: Kovács Zoltán, Agárdi Anna, Szűcs Máté, Kovalkovics István, Nedeczei Mira, Pócsik Bence, Kovács Lili. III. kategória: Fürjes Nándor, Antal Krisztián, Molnár Márton.


(AGRIA PRESS - Bajzát R.)Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel