Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - Legyűrni a vasutasokat!
2007-01-23 13:58:32
Szerda este a BVSC Szőnyi úti uszodájában a győzelem megszerzésének reményében száll medencébe a ZF Eger női vízilabda csapata. Az első osztályú bajnokság 13. fordulójának hétközi találkozója háromesélyes. A két csapat őszi mérkőzésén a fővárosi alakulat 1 gólos győzelmet aratott a mieink felett. Ahhoz, hogy együttesünk szerezze meg a 6. helyet az alapszakaszban, nem elég csupán visszavágni, hanem legalább 2 góllal diadalmaskodni kell. Nincs irigylésre méltó helyzetben az egri gárda, hiszen Pócsi Bianka csigolya-zúzódást szenvedett, így az állandó center játéka kérdésessé vált. Ettől függetlenül győzelmet vár lányaitól Kelemen Attila edző (képünkön). A fontos összecsapás előtt a szakemberrel beszélgettünk.


19-5 arányú vereséget szenvedett női vízilabda csapatunk szombaton, idei első mérkőzésén Dunaújvárosban. Kelemen Attila edző először visszakanyarodott a kohóvárosi fellépésre.

- Nagyon jó összecsapást játszottunk Dunaújvárosban az eredménytől függetlenül. A kimenetel lehetett volna szorosabb is, ha támadások befejezésénél jobban koncentrálunk. Többet vártam ugyan meghatározó játékosaimtól, de összességében nem vagyok csalódott a mutatott produkciót illetően. Remélem, hogy szerdán azért jobban fogunk teljesíteni.

- Mi múlhat a BVSC elleni meccsen?

- Ha sikerülne nyerünk, akkor hármas holtverseny alakulna ki a Vasas, a BVSC és a mi csapatunk között. 2 gólos diadalunk a 6. helyet garantálná. Az 1 gólos győzelem sajnos csak a 7. legjobb pozíciót eredményezné a három azonos pontszámmal rendelkező együttes egymás elleni eredményei alapján.

- Sajnos a vereség is benne van a pakliban...

- Tragédia akkor sincs, ha kikapunk. A biztos bennmaradást vereségünk esetén is jó esélyünk lesz kiharcolni, hiszen a Győrrel itthon játszunk, és nem jelenthet problémát a lányoknak legyőzni őket. Egyelőre még nem ebben gondolkozunk, sokkal inkább a holnapi BVSC-meccsre koncentrálunk.

- Mit tudunk ellenfelünkről?

- Hasonlóan a mieinkhez a "vasút" is fiatal, többségében serdülőkorú pólósból áll. Itt elsősorban a pillanatnyi forma dönt majd. Ősszel is nagyon jó mérkőzést játszottunk velük, sajnos itthon elpártolt tőlünk a szerencse, és 1 találattal alulmaradtunk. Ezért kell most kettővel nyernünk, én pedig képesnek tartom lányaimat a bravúrra még a BVSC uszodájában is. Remélem, hogy világbajnok kapusunk Serfőző Krisztina rutinja és jó formája átsegíti majd fiataljainkat a nehézségeken.

- Minden játékosod harcba dobható?

- Pócsi Biankát sajnálatos módon baleset szenvedett tornaórán, nyaki csigolyáját zúzódás érte. Csak a mérkőzés napján derül ki, hogy számíthatok e játékára. Amennyiben ha az orvos úgy dönt, hogy pihennie kell Biankának akkor nehéz helyzetbe kerülhetünk, hiszen állandó centerünkre nagy szükség lenne a találkozón. A többiek egészségesek, és a meccs fontosságát átérezve várják a fellépést.A BVSC Turbo - ZF Eger női vízilabda mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik Budapesten a Szőnyi úti uszodában.


(ZE-RO PRESS) Fotók: Révész Ferenc és Lénárt Márton

Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel