Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Karate - Hidetoshi Nakahasi nagymester Egerbe
2009-03-27 09:46:01
A hétvégén Egerben Dento Shito Ryu Karate Do edzőtábort rendeznek. A szombat, vasárnapi eseményen Hidetoshi Nakahashi európai főinstruktor is jelen lesz. A Magyarországi Tradicionális Shito Ryu Karate Szervezet elnöke, Pál György szervezésében a Dobó gimnáziumban szombaton 10–12 és 16–18, vasárnap pedig 10–13 óra között kerül sor az edzésekre. A shito ryu karate ágazat a négy tradicionális karate iskola közül a második legelterjedtebb a világon. Alapítója Mabuni Kenwa, nemcsak a karate tudásáról volt híres, hanem anatómiai ismereteiről, és filozófiájáról, melyekkel kiegészítette az általa alkotott stílust. Fia, Mabuni Kenei ma már 90 éves, hazájában a Japán kultúra és történelem élő részének tekintik. Nem véletlenül, ugyanis kivétel nélkül nem csak ismerte, de együtt is edzett azokkal a stílusalapító mesterekkel, akikről minden edzőteremben csillogó szemmel mesélnek. Az általa tartott szemináriumokat stílustól függetlenül rendkívül sokan látogatják, akik eredeti forrásból szeretnének tanulni, és nyitottan közelítik a harcművészetek világát.Hidetoshi Nakahashi 9. danos mester 1995 óta minden évben ellátogat hazánkba, és negyedszer érkezik Egerbe.

Magyarországra a shitoryu stílus először 1978-ban, Matilde de Jesus Pitty Hernandez, panamai származású karate mester révén jutott el és mára a shito karate hivatalos szervezetei közül három található meg.

* Hayashi-ha shitoryu, melyet Kurdi Gábor mester vezet, Julius Thiry magyar származású amerikai mester irányításával
* Magyar Mabuni Shito-Ryu Karate Szövetség, Szabó József mester vezetésével, melynek fejlődését a franciaországban élő Hidetoshi Nakahashi japán nagymester, az Európai Shitoryu Szervezet vezetője biztosít
* Magyarországi Shitokai Karate Szövetség, az alapítómester által létrehozott karateiskola világszervezetének hivatalos magyar képviselője, Szénási Zsolt mester (közép - és keleteurópai főinstruktor) vezetésével. A szervezet technikai fejlődését Yasunari Ishimi kyoshi nagymester, az Európai Shitokai Szövetség vezetője biztosítja.

Agria PressKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel