Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Atlétika – Kovács Ádám nem csak tájfutásban domborít
2009-03-25 22:03:17
Szenzáció értékű egri eredmény született Csákváron a napokban rendezett mezei futó országos bajnokságon. Az Egri Testedző Club tájfutó élversenyzője, Kovács Ádám 6 km-en második lett és pusztán 4 másodperccel kapott ki az aranyérmestől. Ez a produkció a bomba meglepetés mellett nagyon bíztató, hiszen azt mutatja: igen jól állunk a kezdődő tájfutó szezonra való fizikai felkészülésben – mondta az AgriaSportnak dr. Nagy Árpád, az ETC elnöke, Ádám edzője. A 6 km-en szerzett atlétikai ezüstérem valóban nem akármi a hosszú távú tájékozódási futó OB előtt néhány héttel. Különösen, ha hozzávesszük, hogy Kovács Ádám ezen a megmérettetésen válogatott társát és régi nagy riválisát, Lenkei Zsoltot is maga mögé utasította.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapján ezt olvashatjuk a mezei versenyről:
A rendezők az előző bajnokságokon megismert futókört 500 méterrel megtoldották. Ezzel egy kb. 200 méteres, 10 méter szintkülönbségű emelkedő/lejtő tette nehezebbé a terepet. A futókat kárpótolhatta, hogy ez éppen a pálya legszebb része volt, háttérben a kastéllyal és fenyő ligetekkel.

A Mezei Futó OB 6 km-es versenyének első 20 helyezettje:


Az ETC egyik emblematikus sportolója egyébként a technikai felkészülés szempontjából is bíztató eredményt ért el a napokban a Pécs melletti Orfűn, ahol az első nagy felmérő tájfutó versenyen egy igen bonyolult terepen megnyerte a férfi elit kategóriát.


ZentaiL
Kép: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel