Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Labdarúgás - Végre győzelem hazai pályán
2009-03-21 17:37:25
2-1-re nyert a Veresegyház elleni szombat délutáni hazai mérkőzésen az Egri FC labdarúgó csapata. NB III-ban szereplő focistáink egy szakajtónyi helyzetet dolgoztak ki már az első 20. percben is. A 12., 14. és 17. minutumban egyaránt Jeferson szerezhette volna meg a vezetést, de próbálkozásai rendre a kapu mellé mentek. Egy perccel később a brazil támadó középre adott labdáját Novák kapásból küldte rá, de ő sem volt eredményesebb a légiósnál. Jó látható fölényben játszott a hazai csapat, és a védelem is megfelelően dolgozott egészen a 24. percig, amikor egy keresztpassz után a veresegyházi Kovács jó 25-ről kilőtte Áncsán kapujának jobb felső sarkát. 0-1.
Sokáig játszott előnyben a sereghajtó vendég együttes és a gól jó hatást gyakorolt a játékukra, míg az egriek továbbra sem tudták eredményesen befejezni a támadásaikat. Ilyen akciót láthatott a 150 néző a 29. percben is, amikor közelről bólinthattunk kapura, később pedig egy kiválóan érkező beadást hagytunk ki. Sem a 29. sem a 42. percben kialakult helyzetet nem kísérte egri gólöröm, a Veresegyház 1-0-ra vezetett a félidőben.

A második 45 percet nagy elánnal kezdte Oláh Béla csapata, de a kimarad lehetőségek után az 55. percben csaknem meghűlt a vér a hazai drukkerekben: Huszai befejelte a labdát Áncsán kapujába, de maradt a 0-1-es állás miután a találatot les miatt nem adta meg játékvezető. Öt perccel később a túloldalon nagy helyzet alakult ki, egy a hátvéden megpattanó bomba kis híján utat talált az ellenfél hálójába. Az időközben sérülés miatt beálló veresegyházi cserekapus hatalmasat védett. A vendégeknek továbbra sem sikerült stabilizálni a védelmet, így előbb Evaristo küldhetett kapura szabadrúgást 22 méterről, majd nem sokkal később egy gyönyörű gyors baloldali akcióból egyenlítettük hajszál híján. Dávid kapus mind a két esetben éber volt. Nem tudott azonban mit kezdeni akkor, amikor egyik brazil légiósunk a bal szélről pontos és kemény labdát juttatott el a középen várakozó Birincsikhez, játékosunk 9 méterről a jobb felsőbe bombázott. A labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé. 1-1 a 79. percben. Már-már azt hittük, örülhetünk az egy pontnak, és megint nem sikerül a győzelem hazai körülmények között, ám a 85. minutumban egy gyors indítást követően Birincsik szemfüles passzából Novák belsővel védhetetlenül a jobb alsó sarokba küldte a bőrt, beállítva a 2-1-es végeredményt.


Labdarúgó NB III. Mátra-csoport 18. forduló
Egri FC – Veresegyház VSK 2–1 (0–1)
Eger, Városi Stadion 150 néző. Vezette: Kovács T. (Babcsán Á., Oláh G.)

Egri FC: Áncsán – Sulcz, Híves, Káposzta, Bartuska (Nagy J.) – Jeferson, Evaristo, Szűcs Á., Novák J. (Hompoth) – Birincsik, Baranyai M. (Oláh T.). Edző: Oláh Béla.
Veresegyház: Hanula Á. (Dávid G.) – Répási, Valyai, Forró, Latyák – Kalderás, Virkler, Sámson, Kovács B. – Huszai, Norota. Edző: Oroszi Sándor.

Gólszerzők: Birincsik (79.), Novák (85.), ill. Kovács (24.)


Mestermérleg:
Oláh Béla: Ennyi helyzet kidolgozásával több mérkőzést is meg lehetne nyerni, a támadásunk hatásfokán még javítanunk kell. Örülök annak, hogy sikerült begyűjtenünk a 3 pontot, külön gratulálok Birincsik és Novák teljesítményéhez.

Oroszi Sándor: Nehéz összefoglalni ezt a fordulatos mérkőzést, az biztos, hogy ha az egriek belövik a helyzeteiket, az első 20 percben akkor, nincs miről beszélni. A mérkőzés további részében azonban kritikán aluli játékvezetést láttam.

További szombati eredmények:
Maglód – SBFC 1-0
Putnok – Tiszafüred 2-0

A vasárnapi párosítások:
Újpest FC – RAFC
Vasas – Ózd
Mezőkövesd – Gyöngyös AK
Tura – Tiszaújváros
Balassagyarmat – Balmazújváros


ZentaiL
Kép: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel