Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Sikeres matiné: újabb pólós palánták jelentkezhetnek edzésen
2009-03-20 13:24:53Több mint 260 gyermek úszott és vízilabdázott a pénteken a Bitskey Uszodában megrendezett Kinder Sport Vízlabda Matinén. A gyerekek többek között labdára úszásban, kapura lövésben is összemérhették erejüket, ügyességüket. A rendezvényen Hegedűs Gábor, az Egri Önkormányzat sportügyekért felelős főtanácsosa elmondta: a játékos, vízisportokat népszerűsítő eseményt ezúttal egy külső támogató segítségével tartották meg, ez csaknem egyenes ágú folytatása az Eger Ünnepéről már jól ismert családi sportnapnak és a korábbi hasonló tömegrendezvényeknek. Most a legfiatalabbakat szólították meg, és a 260 fős létszám elég ahhoz, hogy sikeresnek mondjuk a rendezvényt.

Interjúk a Kinder Sport Vízilabda Matinéról:
Gyulavári Zoltán -
Hegedűs Gábor -
Egy résztvevő fiúcska -

Volt vízilabda bemutató, megrendezték a sulipóló döntőt, valamint játszottak a ZF-Eger gyermek csapatának tagjai is. A végén már kötetlen játék, nutellás kenyér várta az aprónépet a szponzor jóvoltából. A kicsik találkozhattak két olimpiai bajnokunkkal, Biros Péterrel és Szécsi Zoltánnal. A sztárpólósokat fél órán keresztül folyamatosan több tucat gyerek vette körül, mindenki autogramot akart a példaképektől. Közben Gyulavári Zoltánnal, az egri klub technikai vezetőjével, egyben az országos gyermekbajnokságban szereplő csapatok edzőjével váltottunk néhány szót. Elmondta: jelenleg legalább 160 gyermek pólózik Egerben, ezt a létszámot nem ártana bővíteni. Sokan érkeztek a matinéra azok közül, akik még nem tartoznak egyetlen egyesület, sem úszók, sem a vízilabdások kötelékébe, viszont elhatározták, hogy elkezdik a sportot. Voltak ügyes gyerekek, akiket a toborzó alkalmával megszólítanak majd.

A felmérő edzések, toborzót követően a különböző korosztályok csapatai vízilabda meccseket játszottak. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Bitskey-uszodába érkezett Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Szeleczki János alpolgármesterrel adták át a díjakat, jutalmakat. A "Sport" csatakiáltást követően kihirdették a korcsoportok legjobbjait, akik a dobogóra állva fogadták a kiérdemelt tapsot. A legjobban mozgósító iskolák versenyében Balassi, Eszterházy, Lenkey sorrend alakult ki, de nagy ováció fogadta a Pászorvölgyisek dobogóra álló ifjó pólósait is. Az Eszterházy gyakorlósok Holló Tivadar edző-testnevelő irányításával a fiúknál és a lányoknál is ügyeskedtek.
Schmitt Pál és Szeleczki János alpogármester megköszönte a szervezők munkáját, a gyerekek lelkesedését.
Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke portálunknak elmondta:
- Tavaly a pekingi olimpián aranyérmet adtam át Janics Natasának Kovács Katalinnak, most pedig 9-10-11 éves egriek kaptak tőlem érmeket, serlegeket. Ugyanolyan jó érzés. Jó célt szolgálnak a medáliák, az egyik elismerés a világra szóló sikernek, a másik, hogy egy fiatal gyerek már helyt tud állni egy ilyen eseményen. Lehet hogy van közöttük olyan, akinek igazi érmet is fogok majd átadni a jövőben. Dicséret illeti a szervezőket. hogy sporttal ünnepelték ezt a napot közel 300-an. Híveket toboroztak a vízilabdázásnak. A Ferrero partnere MOB-nak és a Kinder Sport ismert márka Magyarországon. Hoztak ajándékokat, megédesítik a gyerekek szája ízét. Nagyon jó együttműködés. Járjuk az országot és az egri vízilabdás eredmények miatt vagyunk itt. A piramis elvnek érvényesülni kell, a tizenéves gyerekek széles körű sportolása, gondozása nélkül senki sem juthat a csúcsra. Ebből szempontból példamutató Eger városa, ahol például majd minden gyerek tud úszni, ha lenne olyan cím hogy sportváros, Eger biztosan dobogós lenne. Krízishelyzet van a gazdaságban, kevesebb jut a sportra is. Önkormányzati szinten jó kezdeményezéseket látok, Eger is kiemelhető, majdnem 2 százalékot sportra fordítják. Nyugaton jobb a helyzet, jobb feltételek, iskolai rendszerek miatt. Azokból a nagy költségvetésekből 1 százalékot fordítanak sportra egészségnevelésre. Magyarországon 0.2 százalék jut sportra ez nem is méltó egy sportoló nemzethez - nyilatkozta a MOB elnöke.

ZentaiL
Agri Press - Bajzát R.
FOTÓ: Szántó György - www.fotoszanto.comKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel