Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - A sztárcsináló szerepében az egriek
2007-01-16 11:31:24

A Komjádi uszodában sokadszor kapott ki az Eger a Vasastól. A bajnoki és Magyar Kupa fiaskók mellett a hét évvel ezelőtti LEN-kupa negyeddöntő is bevillanhat az emlékezetünkbe. Akkor még nem volt fedett uszoda Egerben és a hazai meccsen a BVSC-uszodában 7-6-ra nyert a Vasas. A Komjádis visszavágón 8-4-re győztek a piros-kékek. Valamiért nem tetszik nekünk a légkör, nem véletlen, hogy hét év alatt egyszer sikerült (2006 tavaszán) sikerült nyerni. Az is tanulság, hogy minél nagyobb az előkészület, annál nagyobb a kudarc. Az egyetlen győzelemnél Hegedűs arcsérülése, Császár kéztörése, a Csirics ügy hullámai miatt az esélytelenek nyugalmával, teher nélkül játszhattunk. Teljesen fordítva működnek a piros-kékek. - Minél nagyobb a tét annál jobban játszunk – fogalmazta meg Földi László edző. A két Varga, a két Steinmetz garantálja az egységes csapatmunkát. Az előbbiek improvizatív játéka gólokban is kamatozott az Eger ellen.
Furcsa volt, hogy a 12-6-os fölényes siker után, Varga Dániel mesterhatosa után is a győzelem legfőbb tényezőjének a jó védekezést emelték ki az anyaglföldiek. Tény hogy jól zárt a Vasas védelem, ezúttal nem sikerült 30-szor próbálkozni, az akciók több mint fele lövés nélkül halt el Nagy Viktor kapuja előtt. Szinte hihetetlen de csak a 20. percben kellett először védeni a válogatott keretben Jászberényit váltó hálóőrnek.
A Komjádiban megfordult szakembereket is meglepte a nagy különbség, de egyetlen találkozóból még korai lenne temetni az Egert.
Gerendás György vezetőedzőt nagy médiaérdeklődés kísérte a Komjádis-visszatérése kapcsán. A remélt izgalmak elmaradtak a második negyed után már érződött, ez a hajó már elment, kár idegeskedni.


- Levonjuk a tapasztalatokat, és előre tekintünk – kezdte Gerendás György, majd így folytatta: - Két hét múlva meccs lesz. Előzetesen is azt mondtam nekünk a két meccsen kell pontot, pontokat kell szereznünk, hogy megmaradjon a matematikai esély az utolsó két meccsre. Utazunk egy már kiesett orosz csapathoz, majd fogadjuk a bejutott Pro Reccot. Ehhez az kell, hogy január 28-án verjük meg aVasast. Nem kell 6-7 góllal, elég egyetlen apró találatnyi különbség is. A sorsolás után minket ebben a csoportban abszolút negyedikként emlegettek. Gyakorlatilag esély nélküliként, most mégis kapaszkodunk a második hely megszerzéséért. Le kell dolgoznunk a Vasas elleni ponthátrányt. Visszaköszöntek a védekezési hiányosságok. Többen kérdeztek Varga Dani hat góljáról. Órási védekezési problémákat jelez. A legjobban védekező pólósaim sem álltak a helyzet magaslatán. Nem volt elég szoros védekezés. Ne egymásra nézzenek, hanem ketten rontsanak rá. Ennél több önbizalmat nem tudok adni. Görcsölnek, kapkodnak de nem tudom miért. A vízilabdát játszani kell egy bizonyos szinten, de csak a katona munka az úgynevezett alap után lehet játszani. A mi játékosaink az alapot akarják tökéletesíteni. A Vasas ellen az alapvédekezés se ment, ráadásul jöttek az átadási hibák, rossz bejátszások. A második negyedben nem az volt a baj, hogy nem lőttünk gólt. Nem adtunk sanszot a bíróknak, hogy kiállítást ítéljenek, sőt magunknak sem, hogy kialakitsunk helyzeteket. Kapuralövés is kevés volt, az elején kapott peches gól is elbizonytalanított. A hétközi munkában, valamint a két hétvégi bajnoki meccsel igyekszünk helyre tenni a dolgokat - tekintett előre a fiaskót követően Gerendás György.

(AGRIA PRESS - Bajzát R.)
FOTÓK: Lénárt MártonKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel