Forma-1: 8 futam várható

Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc futamot meg lehet rendezni. A 89 éves brit mágnás elmondta, hogy a szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda - A sztárcsináló szerepében az egriek
2007-01-16 11:31:24

A Komjádi uszodában sokadszor kapott ki az Eger a Vasastól. A bajnoki és Magyar Kupa fiaskók mellett a hét évvel ezelőtti LEN-kupa negyeddöntő is bevillanhat az emlékezetünkbe. Akkor még nem volt fedett uszoda Egerben és a hazai meccsen a BVSC-uszodában 7-6-ra nyert a Vasas. A Komjádis visszavágón 8-4-re győztek a piros-kékek. Valamiért nem tetszik nekünk a légkör, nem véletlen, hogy hét év alatt egyszer sikerült (2006 tavaszán) sikerült nyerni. Az is tanulság, hogy minél nagyobb az előkészület, annál nagyobb a kudarc. Az egyetlen győzelemnél Hegedűs arcsérülése, Császár kéztörése, a Csirics ügy hullámai miatt az esélytelenek nyugalmával, teher nélkül játszhattunk. Teljesen fordítva működnek a piros-kékek. - Minél nagyobb a tét annál jobban játszunk – fogalmazta meg Földi László edző. A két Varga, a két Steinmetz garantálja az egységes csapatmunkát. Az előbbiek improvizatív játéka gólokban is kamatozott az Eger ellen.
Furcsa volt, hogy a 12-6-os fölényes siker után, Varga Dániel mesterhatosa után is a győzelem legfőbb tényezőjének a jó védekezést emelték ki az anyaglföldiek. Tény hogy jól zárt a Vasas védelem, ezúttal nem sikerült 30-szor próbálkozni, az akciók több mint fele lövés nélkül halt el Nagy Viktor kapuja előtt. Szinte hihetetlen de csak a 20. percben kellett először védeni a válogatott keretben Jászberényit váltó hálóőrnek.
A Komjádiban megfordult szakembereket is meglepte a nagy különbség, de egyetlen találkozóból még korai lenne temetni az Egert.
Gerendás György vezetőedzőt nagy médiaérdeklődés kísérte a Komjádis-visszatérése kapcsán. A remélt izgalmak elmaradtak a második negyed után már érződött, ez a hajó már elment, kár idegeskedni.


- Levonjuk a tapasztalatokat, és előre tekintünk – kezdte Gerendás György, majd így folytatta: - Két hét múlva meccs lesz. Előzetesen is azt mondtam nekünk a két meccsen kell pontot, pontokat kell szereznünk, hogy megmaradjon a matematikai esély az utolsó két meccsre. Utazunk egy már kiesett orosz csapathoz, majd fogadjuk a bejutott Pro Reccot. Ehhez az kell, hogy január 28-án verjük meg aVasast. Nem kell 6-7 góllal, elég egyetlen apró találatnyi különbség is. A sorsolás után minket ebben a csoportban abszolút negyedikként emlegettek. Gyakorlatilag esély nélküliként, most mégis kapaszkodunk a második hely megszerzéséért. Le kell dolgoznunk a Vasas elleni ponthátrányt. Visszaköszöntek a védekezési hiányosságok. Többen kérdeztek Varga Dani hat góljáról. Órási védekezési problémákat jelez. A legjobban védekező pólósaim sem álltak a helyzet magaslatán. Nem volt elég szoros védekezés. Ne egymásra nézzenek, hanem ketten rontsanak rá. Ennél több önbizalmat nem tudok adni. Görcsölnek, kapkodnak de nem tudom miért. A vízilabdát játszani kell egy bizonyos szinten, de csak a katona munka az úgynevezett alap után lehet játszani. A mi játékosaink az alapot akarják tökéletesíteni. A Vasas ellen az alapvédekezés se ment, ráadásul jöttek az átadási hibák, rossz bejátszások. A második negyedben nem az volt a baj, hogy nem lőttünk gólt. Nem adtunk sanszot a bíróknak, hogy kiállítást ítéljenek, sőt magunknak sem, hogy kialakitsunk helyzeteket. Kapuralövés is kevés volt, az elején kapott peches gól is elbizonytalanított. A hétközi munkában, valamint a két hétvégi bajnoki meccsel igyekszünk helyre tenni a dolgokat - tekintett előre a fiaskót követően Gerendás György.

(AGRIA PRESS - Bajzát R.)
FOTÓK: Lénárt MártonKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel