Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kosárlabda – Kesernyés évkezdés Baján
2009-01-04 20:50:58
Hat ponttal, 94-88 arányban szenvedett vereséget a Bajai Bácska FKE otthonában vasárnap délután az EKF-HÉSZ-EGER férfi kosárlabdacsapata. A fiúk játéka az edző, Széles tanár úr szerint nem volt rossz, de érződött az ünnepek hatása, némi tompaság és zavartság – utóbbi főként a harmadik negyedben. Félidőig ugyanis fej-fej mellett haladtak a gárdák, 4-5 pontos előnynél egyik csapat sem tudott többet összekaparni. 50-50-es állásnál fordultunk, s 59-53-nál még egri előnyt mutatott a kijelző. Ezután azonban az NBI/B-s rangadón öt percig nem tudtunk pontot szerezni, így elhúzott a dél-alföldi alakulat. Futottunk az eredmény után, de fordítani már nem sikerült. Közben arra törekedtek Ughy-ék, hogy hét pontnál ha törik, ha szakad, kevesebb legyen a differencia a felek között – ez épphogy, de végül összejött.

Fontos tényező volt a centerjátékban tapasztalt különbség, valamint az is, hogy a hazaiak 15 hármast dobtak a meccsen. A remek csuklóval megáldott bács-kiskuni kosarasok közül ezúttal Hosszú, Radnóti, Kovács és Kancsár egyaránt fantasztikusan hintett. Az egri kiegészítő kosarasok pedig nem hozták azt a tíz pont körüli produkciót, melyet általában látni szoktunk tőlük. A vereség fájó, de nem okozott katasztrófát, fontos azonban, hogy a következő meccseken a HÉSZ megmutassa, mire képes valójában. Nem szabad összezuhanni.

A találkozóról számokban:
Bajai Bácska FKE – EKF-HÉSZ-EGER 94-88
(29-29, 21-21, 25-17, 19-21)
Egri pontszerzők:
Kezdők:
Ughy 34/12, Máté 22/12, Zsemlye 13, Rusznák 6, Zsíros 6
Cserék: Fazekas 6, Katona 1, Sneider

Mestermérleg - Széles-Kovács Gyula:
Számítottunk a szoros mérkőzésre, az első félidőben mindkét negyed végén egál volt, a harmadik negyedben kissé megzavarodtunk, noha az ellenfél egyik játékosának sérülése miatt elvileg mi kerültünk előnybe. Technikai faultot kaptunk, kihagyott ziccerek jöttek és ellépett tőlünk a vendéglátó. Védekezésben hiányzott az eddigi jó teljesítmény, akadozott a csapatjáték, de reméljük, hogy ez az év eleji forma múlásával javul majd. Bele kell még lendülnünk. Kis részfeladatot azért sikerrel oldottunk meg: csak hatpontos vereséget szenvedtünk, szemben a hazai hétpontos győzelemmel. Ez a meccs pozitívuma, hiszen a rájátszás előtti számolgatásnál ez a Baja elleni jó mérleg még kellemes lehet. Hétvégén azonban a Tiszaújváros ellen Egerben mindenképpen nyernünk kell és a tervek megvalósításához a Kaszások elleni csatában is szükséges a diadal.

ZentaiL
Kép: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel