Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kosárlabda - Szolnokon 27 pontos vereség
2008-06-11 20:40:01
Az NB II.es rájátszás döntőjében két már NB I/B-s gárda mérkőzött a Tiszaligetben. A Szolnok Olaj csapata 500 néző előtt 95-68-ra verte az Eszterházy Főiskola-Hész Gépszolg együttesét. A szolnoki publikum nagyra értékelte az NB I. utánpótlás bajnokságban is 3. helyen végzett szolnoki fiatalok idei menetelését az NB II-es rájátszásban. A hazaiak lelkesen és rendkívül pontos játékkal kezdtek. Már az első negyedben 34 pontot szereztek. Az egrieknél a távoli kísérletekből ritkán született találat, a palánk alatt szinte valamennyi labdát a hazaiak halásztak el. A 3. negyedben még volt némi remény arra, hogy 15 pontra szorítsák a különbséget a mieink, de a hajrában még rátettek egy lapáttal a 210 cm-s Cseh Györgyöt is pályára küldő Olajosok. Szombaton 17 órától a Kemény Ferenc Sportcsarnokban szinte lehetetlen küldetésnek tűnik a hátrány ledolgozása, de történtek már meglepetések ebben a szép sportágban.


NB II. rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Főiskola-Olaj - Eszterházy Főiskola-Hész Gépszolg
95-68 (34-17, 23-17, 19-19, 22-12)

Szolnok, 500 néző. V.: Bogárdi, Mester.
EGER: UGHY 17/9, Petrucsik 9/6, Rusznák 11, ZSEMLYE 19, Zsiros 10/6. Cs.: Fazekas 2, Fábián, Klepej. Edző: Széles-Kovács Gyula.

A szolnokiak legjobb dobói:
Szabó P. 24/3, Tóth V. 18/6, Cseh Gy. 18/6, Gaál 17/9.

Portálunknak nem sokkal a mérkőzés után Zsíros Gábor, az EKF-HÉSZ Gépszolg játékosa nyilatkozott. A telefonos interjú meghallgatható itt


Meglepően sok néző fogadta a rájátszás döntőjének első mérkőzésén pályára lépő csapatokat. A hazaiak szerint ha ez a meccs szombaton van több mint ezren is kilátogattak volna a Tiszaligetbe. Jó hangulatban a szoros eredményben bizakodó egriek nem sokáig tudták magukat. A fiatal hazai csapat szinte hiba nélkül dobta a távoli dobásokat, a palánk alatt is uralták a területet. Az NB I-es csapatban az elődöntőben is játszó Gaál és a 210 cm-es Cseh révén 17 pontos előnyt szereztek. Az egrieknél csak Ughy és Zsemlye nyújtott jó teljesítményt. A többiek dobószázaléka nem érte el a kívánatost. A párharcban a 3. negyedben éledeztek az egri remények, sikerült 17 pontra feljönni. A végjátékban ismét a hazai dobások sikerültek jobban és így kialakult a 27 pontos különbség. A Salgótarjánt 28 ponttal verte az Olaj, a visszavágón viszont már több mint 20 ponttal kikaptak a nógrádiaktól. A hátrány ledolgozása a játék képe alapján szinte reménytelen, de a győzelem lehet célkitűzés a szombati (Kemény Ferenc Sportcsarnok, 17.00) egri visszavágóra.
Szolnokról több szurkolói busz indul a bajnoki döntő visszavágójára.

Agria Press
FOTÓ: Zagyi TiborKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel