Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Az Év Sportolója Gála 2020 – Négy díjat söpört be a foci
2021-01-11 22:36:01
Virtuális formában díjazták a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 győzteseit: Szoboszlai Dominiket, illetve Karakas Hedviget, azaz az Év férfi és női sportolóit, Marco Rossit, az Év edzőjét, és az Év csapatának választott magyar labdarúgó válogatottat. A szavazás győzteseit a Nemzeti Színházban hirdették ki, a díjátadóra a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül került sor. További elismerések találtak gazdára. Az Év csapata (az egyéni sportágakban) a Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros lett. 2020 sportpillanata: Szoboszlai Dominik győztes gólja a Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az MSÚSZ-MOB Életműdíját Keleti Ágnes (tornász) kapta, a legjobb fogyatékos sportoló Berente Judit (sífutó, sílövő), az Év e-sportolójának pedig Bereznay Dániel bizonyult. Az esztendő szabadidősport-eseménye a szavazatok alapján a Streetball Challenge Hungary lett. Az ünnepségen megemlékeztek a magyar sportélet 2020-ban elhunyt szereplőiről.

Szoboszlai Dominik személyében először nyert futballista év sportolója díjat. Videoüzenetében a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díj szavazáson elért nyolcadik helyet, az Európa-bajnokságra történő kijutást és a korábbi klubjában, a Red Bull Salzburgban elért év játékosa elismerést emelte ki Szoboszlai, akinek az Izland elleni pótselejtezőn szerzett győztes gólját választották az év sportpillanatának. Az immár az RB Leipziget erősítő támadó úgy fogalmazott: az évben a sok rossz mellett kellett egy jónak is történnie, a találatot pedig nagy élménynek nevezte, amely fordulópont volt karrierje szempontjából.

A nőknél elsőként záró, a tavaly novemberi, prágai Európa-bajnokságon győztes Karakas leszögezte: sok munka áll az eredmény mögött, amely nyomán első női dzsúdósként érdemelte ki az elismerést.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a labdarúgó-válogatott lett a győztes, amely ott lesz a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, és feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába. A díjat átvevő Könyves Norbert felidézte: nagyot küzdött a nemzeti együttes, és reméli, hogy a nehéz helyzetben örömet szereztek a magyar drukkereknek, a vírushelyzet elmúltával pedig ismét szurkolók előtt játszhatnak majd.

Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában – akárcsak tavaly – a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros végzett az első helyen. Babos videoüzenetében kiemelte: jó érzés számára ismét kiérdemelni az elismerést, és büszke, hogy összetartó kettősüknek a világjárvány miatt kialakult nehéz körülmények között, kevés verseny mellett is sikerült két Grand Slam-viadalon, az Australian Openen és a Roland Garroson is diadalmaskodnia 2020-ban.

Az edzők között a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi kapta a legtöbb szavazatot. „Örökbefogadott magyarnak tekintem magam. Noha nem folyik bennem magyar vér, mégis félig magyarnak érzem magam” – emelte ki az olasz szakvezető, aki hozzáfűzte: a családja, főképp nagyapja nagy rajongója volt az Aranycsapatnak, míg ő maga duplán boldog és büszke, hogy magyar szövetségi kapitány lehet.

A fogyatékos sportolók versengésében a szervátültetett sífutó és sílövő Berente Judit bizonyult a legjobbnak.

Az év E-sportolója Bereznay Dániel lett, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a Streetball Challenge Hungary szervezői vehették át Dávid Kornéltól, az eddigi egyetlen magyar NBA-játékostól.

A sportvilág sztárjai közül többek között videoüzenetet küldött Carl Lewis kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta; Mary Pierce, egyéniben kétszeres Grand Slam-tornagyőztes francia teniszező; a Bajnokok Ligája-győztes olasz futballedző, Fabio Capello; valamint Francia Zsuzsanna (Susan Francia), az amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezős. Utóbbi édesanyja Karikó Katalin szolnoki születésű neves biokémikus, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét.

A nemzetközi sportvilág vezetői közül digitálisan megjelent az ünnepségen Vlad Marinescu, a Nemzetközi E-sport Szövetség elnöke, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség első embere.

Az elnökség döntése alapján az MSÚSZ-életműdíját a tornász Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő, 100 éves olimpiai bajnoka vehette át Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól és Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnöktől.

A gálán adták át a Mediaworks három orgánuma (Magyar Nemzet, Nemzeti Sport, Origo) közös szavazásán győztes sportolóknak a díjat: a Kézisek kézise a férfiaknál Kovács Péter, a nőknél Gódorné Nagy Marianna lett, míg a Pólósok pólósa elismerést Faragó Tamás később veszi át.

Az ünnepségen megemlékeztek a magyar sportélet 2020-ban elhunyt szereplőiről.

M4 Sport - Az év sportolója gála:
az Év férfi sportolója:
Szoboszlai Dominik (labdarúgás)
az Év női sportolója: Karakas Hedvig (cselgáncs)
az Év edzője: Marco Rossi (labdarúgó-válogatott)
az Év csapata: magyar labdarúgó-válogatott
az Év csapata (az egyéni sportágakban): Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros
az Év sportpillanata: Szoboszlai Dominik győztes gólja a Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtezőn
MSÚSZ-MOB Életműdíj: Keleti Ágnes (tornász)
az Év fogyatékos sportolója: Berente Judit (sífutó, sílövő)
az Év e-sportolója: Bereznay Dániel
az Év szabadidősport-eseménye: Streetball Challenge Hungary


RG
Forrás: M4SportKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel