








|
Vizes sportok - Fűtött sátor várja a sportolókat a Termálfürdőben | 2021-01-11 22:11:04 SPORTLÉTESÍTMÉNY. Az előző évekhez képest ég és föld a különbség az egri Termálfürdő sátoros versenymedencéjénél. A korábban sokat bírált körülményeket felváltotta az állandó 26 fokos hőmérséklet , páramentes tiszta levegő, jó világítás, öltöző sátrak, épülethez közel vizesblokkal ellátott 2 darab fűtött öltöző konténer szolgálja a sportolókat. A jelenlegi járványhelyzetben kizárólag a versenyengedéllyel rendelkező gyerekek és felnőttek használhatják a medencét. A hétfői sajtótájékoztatón Berestyán Gyula az Eger Termál Kft. ügyvezetője elmondta minden vizes szakág használhatja a sátort. - Vízilabdázók, úszók, búvárúszók főként a délutáni csúcsidőszakban teljesen kihasználják a létesítményt. A barátságos hőmérséklet a 2020. december elkészült új légtechnikai berendezésnek köszönhető. A főként az Egri Vízmű SC TAO-s forrásából megvalósult fejlesztés gázfűtéses, légbefúvós rendszerű. A sátorba egyetlen 1 méteres átmérőjű légcsatornán érkezik a 45-50 fokos levegő. A két rétegű sátorban állandó hőfokot tudunk biztosítani, nincs párásodás, nedvesedés. A versenymedence
melletti füves területen az Egri Városi Sportiskola felajánlásának köszönhetően két, vizesblokkal ellátott, fűthető öltözőkonténer került elhelyezésre. A jelenlegi veszélyhelyzetben a Bitskey és Bárány-uszodák zárva vannak. A zártkapus bajnoki időszakban az OB I-es mérkőzésekre is szeretnénk hitelesíteni a sátort. Az utánpótlás és az OB I/B. eddig is itt játszott - nyilatkozta Berestyán Gyula.
Mirkóczki Ádám, Eger polgármester elmondta a Bitskey-uszoda üzemeltetés 30 millió forintba kerül havonta. A 2020-as a COVID miatt elmaradt bevételek miatt nehéz helyzetben lévő Termál Kft számára ez a fejlesztés munkahelyek védelméről, túléléséről szól. Kiemelten fontos a sátoros létesítmény, mert így nem szükséges újranyitni a Bitskey-t. Az üzemeltetési költségen sokat spórolhat a cég, ami jelen helyzetben a fizetőképességet javítja és munkahelyeket védhet meg.
Agria Press
|

|