Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Olimpia – A láng fellobbantása legyen a fény az alagút végén!
2020-11-19 16:36:56
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és Szuga Josihide japán miniszterelnök Tokióban bejelentette, hogy az ez évről jövő nyárra halasztott olimpiai és paralimpiai játékokat mindenképpen megtartják a japán fővárosban. A 66 éves német sportvezető először utazott el személyesen Tokióba azóta, hogy márciusban bejelentették, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják a világ legnagyobb sporteseményének megrendezését. Szuga Josihide a Bachhal folytatott egyeztetés után azt nyilatkozta, „elhatározta”, hogy Tokió jövőre otthont ad a játékoknak, ez lesz „a bizonyíték arra, hogy az emberiség legyőzte a vírust”. Bach ehhez hozzátette, biztos abban, hogy nézők is lehetnek majd a versenyhelyszíneken, és a NOB arra törekszik, ha addigra rendelkezésre áll a vakcina, akkor a sportolókat beoltsák majd a játékok előtt. A NOB-elnök a japán miniszterelnökkel együtt „teljes mértékben elkötelezett” az olimpia és a paralimpia sikeres megrendezése mellett.

Thomas Bach a helyszínen ellenőrizte az előkészületeket, találkozott Koike Juriko tokiói kormányzóval, valamint a helyi szervezőbizottság tagjaival, köztük Mori Josiróval, a 2020-as tokiói nyári olimpia szervezőbizottságának elnökével, akivel közös sajtótájékoztatót is tartott.

Thomas Bach kedden az olimpiai falut, valamint az olimpiai stadiont tekintette meg, illetve sportolókkal is egyeztetett a helyszínen.
„Közös célunk, hogy a játékok megrendezése és az olimpiai láng fellobbantása legyen a fény az alagút végén” – jelentette ki Bach.

A játékok tervezett megnyitójára kevesebb mint 250 nap múlva kerül sor.
RG
Forrás: mob.hu
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel