Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Olimpia – Magabiztosak Tokióban a megrendezést illetően
2020-09-17 12:52:06
Toshiro Muto, a tokiói olimpia, a Tokyo 2020 vezérigazgatója teljes vállszélességgel kiáll a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs bizottságának elnöke, John Coates, valamint az ő nyilatkozata mellett, miszerint a következő nyári olimpiai játékokat meg fogják rendezni, „Covid ide vagy oda”. Muto a japán fővárosban állt ki a média, illetve 250 virtuális résztvevő elé egy 90 perces sajtótájékoztatón a keddi Tokyo 2020 vezetőségi ülést követően. A vezetőség a koordinációs bizottság, Coates-szal és a NOB-bal szeptember 24-25-e között tartandó ülése előtt tanácskozott. A megbeszélésen a játékok egyszerűsítése, valamint a Covid-19 elleni intézkedések kapták a fő szerepet amellett, hogy a sportolókat is tájékoztatják a lehetséges ellenintézkedésekről a játékokat megelőző időszakban, valamint megérkezésük során.

Muto arra is kitért, hogy a koordinációs bizottsággal való folyamatos párbeszéd már több mint 200 egyszerűsítéssel kapcsolatos javaslatra terjed ki, amelyeket fontossági szempontok alapján csoportosítanak, így jelenleg 50-60 tételt vitatnak meg.

A sportvezető arra is reflektált, hogy az egyszerűsítést érdemes pozitív szemüvegen keresztül vizsgálni, hiszen az tovább erősíti a NOB Agenda 2020 reformprogramjában lefektetett irányvonalat.

Az önkénteseket illetően a 80 000 jelentkező több mint 80%-a továbbra is szeretne részt venni az olimpián, míg a maradék kevesebb mint 20% többsége még fontolgatja a részvételt, csak nagyon kevesen mondták le, ez pedig nagyon bátorító üzenet a tokiói olimpiai projekt vezérigazgatója szemében.

A halasztásból fakadó többletköltségekre vonatkozóan a Japán Nemzeti Bank korábbi vezérigazgató-helyettese elmondta, még túl korai pontos összegről beszélni, annak felmérése folyamatban van.
RG
Forrás: mob.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel