Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Labdarúgás – Egy kupaforduló, számtalan víruskérdés
2020-09-15 14:22:29
„Az MLSZ elnöksége – összhangban a járványügyi hatóságok intézkedéseivel – határozott döntéseket hozott annak érdekében, hogy minél kevesebb játékos és stábtag fertőződjön meg koronavírussal – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – A szövetség meghatározta a követendő egészségvédelmi protokollt. Az NB I-es és NB II-es csapatokkal találkozó együttesek játékosainak és stábtagjainak kötelező lesz vírustesztet végezniük, a pályára lépéshez három napnál nem régebbi negatív eredmény szükséges. Az alacsonyabb osztályú csapatok esetében a tesztelés költségeit az MLSZ magára vállalja.” Míg az első és másodosztályban folyamatosan tesztelik a játékosokat, a megyei osztályokban az ilyesmi aligha fér bele a klubok költségvetésébe. Mekkora kockázatot rejt magában, ha a profi labdarúgók amatőr – koronavírusteszt nélküli – játékosokkal találkoznak a hétvégi Magyar Kupában?

Lehet-e egyáltalán kockázatról beszélni? Létezik egyáltalán a vírus? Gazdasági és politikai manipuláció részesei vagyunk? Ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják manapság nemcsak a sportélet résztvevőit. Szívünk szerint elbagatellizálnánk a dolgot, hiszen szinte minden esetben tünetmentes betegségről beszélünk, de mégsem árt azért óvatosnak lenni. A megyei foci reprezentánsai eddig lelkük csendességében elfigyelgették, hogy mi zajlik a profiknál. Rendszeres mintavételek, csapatonként egy-két pozitív teszt, edzések felfüggesztése, karantén, elhalasztott mérkőzések. Félő, hogy a Magyar Kupa-résztvevők kötelező teszteltetése lavinát indíthat el a megyehatárokon belül. Senkinek nem kívánunk rosszat. Gondoljunk bele, hogy mi történik akkor, ha valamelyik halászi vagy lőrinci játékos - rosszabb esetben játékosok - pozitív mintát produkál(nak)? Elkezdődik a kontaktkutatás? Kötelező teszteltetések lesznek a lelkes amatőröknél is? Mindezt saját büdzséből? Az egyesületeknek nem lesz anyagi kapacitásuk erre. Mi lesz itt? Reméljük, hogy a Lőrinci és a Halász jól jön ki a mintavételből. Nagyon komoly harc lesz. Most talán ez lesz a fő meccs, háttérbe szorítva azt, aminek egyébként fontosabbnak kellene lennie. Például azt, hogy milyen eredményt érnek el a fiúk a Nyíregyháza és a Nagykanizsa ellen.
RG
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel