Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Birkózás - Farkas Tibor: Ügyeljenek a maszkhasználatra
2020-09-14 11:32:43
A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) főtitkára, Farkas Tibor arra kéri a felnőtt és junior országos bajnokságon érdekelt embereket, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott fertőzésmegelőzési szabályok betartása mellett jobban figyeljenek a maszkhasználatra is. Az MBSZ három országos bajnokság megrendezését engedélyezte szeptemberben, amelyből a kadétok és a juniorok viadala lezajlott zajlott Gyálon, illetve Orosházán. A koronavírus-járvány hazai növekedése miatt a szervezet úgy döntött, ezek az erőpróbák is csak szigorú fertőzésmegelőzési szabályok betartása mellett tarthatóak meg. Az eddigi magyar bajnokságán tapasztaltakról az MBSZ főtitkára, Farkas Tibor nyilatkozott. - Tudom, rengeteg előírást kell betartani, de ezek az emberek egészségének megőrzését szolgálják, valamint lehetővé teszik, hogy a sportolók egyáltalán megmérethessék magukat – így Farkas Tibor. – A résztvevők egytől egyig törekedtek arra Gyálon, hogy az óvintézkedéseknek eleget tegyenek, és ez szinte minden esetben sikerült. Egy feltételt leszámítva: a maszkhasználatot, pedig ez az egyik legfontosabb előírás. Noha a szőnyegen kívül tartózkodó versenyzők esetében csak ajánlott az eszköz viselése, ezúton is arra kérném őket, tartsák be a kérésünket, és hordják a maszkot, bármennyire is kényelmetlen a viselése. Nem egyszerű, de meg kell tanulnunk alkalmazkodni és tűrni ezeket a feltételeket – ez mindenkinek az érdeke, hatékonyabbnak kell lennünk. Jómagam azért veszem fel a maszkot, hogy vigyázzak a környezetemben élők egészségére; magunk mellett ugyanis a környezetünkben tartózkodó emberekért is felelősek vagyunk.

Az előírásoknak persze furcsaságai is vannak. Nem nevezhető megszokottnak például az sem, hogy a bírók nem foghatnak kezet a versenyzőkkel, nem emelhetik fel a győztesek karját.

- A bírók nagyjából ötven-hatvan mérkőzést vezetnek le versenyenként – ez száz-százhúsz kézfogást jelent. A fizikai érintkezést ily módon is szeretnénk minimálisra csökkenteni. Vezethetnék ugyan kesztyűben a párharcokat, de ebben az esetben esély nyílna rá, hogy arról adja át a vírust a sportolóknak. Fontos, hogy a bíró semmiképpen ne legyen az a személy, aki megfertőzhet másokat.

A szeptember 19-ei, budapesti felnőtt ob-n az eddig betartott szabályok mellett a maszkhasználatra is jobban ügyeljenek.

AZ ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOKON AZ ALÁBB FELSOROLT ÓVINTÉZKEDÉSEK LESZNEK KÖTELEZŐEK:

Zárt kapus rendezés (legfeljebb fele annyi kísérő léphet a csarnokba, mint ahány versenyző nevezett), amelyet előzetesen kell elküldeni a MBSZ/szervező részére
Minden résztvevő számára kötelező nyilatkozat kitöltése (18 év alatt szülői nyilatkozat szükséges)
Kötelező maszk használat (kísérőknek, személyzetnek)
Birkózószőnyegen kívül a versenyzőknek is ajánlott a maszk (kiesett versenyzőnek szintén kötelező)
Lehetőség szerint mindenhol javasolt a 1,5 méteres távolság megtartása
Belépéskor lázmérés, kézfertőtlenítés
Korábbi pozitív koronavírusos megfertőződést követően, igazolás két darab (három nap különbséggel készített) negatív PCR-tesztről, illetve a fertőzést követően megújított sportorvosi engedély
Nevezési díj átutalásos (készpénzmentes) fizetése
A verseny ideje alatt többszöri szőnyeg fertőtlenítés
A szőnyegen kívüli kézfogás, illetve egyéb más megszokott üdvözlési formák (pl.: ölelés, puszi) mellőzése
Az idős, 65 év feletti edzők távolmaradása javasoltKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel