Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Érett játék, jó védekezés, ötgólos diadal
2020-09-03 00:09:38
Második mérkőzését is megnyerte a ZF-Eger férfi vízilabda csapata az OB I alapszakaszában. A KSI ellen aratott első diadalt követően Petrovai Márton tanítványai 9-4-re múlták felül a Kaposvárt. A Bárány István Sportuszoda újra jó hangulatú mérkőzésnek adott otthont. A háromszáz fős közönség elégedetten távozott, miután a jelentősen átalakult hazaiak érett, jó játékkal örvendezték meg őket, mindez pedig ötgólos győzelemmel párosult. A Kaposvár nem titkoltan győzni érkezett a hevesi megyeszékhelyre, ilyen is ritkán fordult elő a honi póló történetében. A somogyiak aztán rájöttek arra, hogy - változások ide, megfiatalított egri csapat oda – sok babér nem terem számukra. 3-0-nál, a második negyed derekán vették be először – az egyébként remek napot kifogó – Krémer Balázs kapuját. Murisics és Juhász-Szelei gólváltását követően nagyszünetig Rádli Rajmund duplázott, így megnyugtató 6-2-es előnnyel vonultunk pihenőre. Fordulást követően sem következett be fordulat. Lőrincz Bálint második gólja után már öt találattal járt ellenfele előtt a ZF-Eger. Berta még közelebb hozta az övéit, azonban - mint később kiderült – ekkor rezgett utoljára a meccsen a hazai háló. Kiválóan védekeztek a mieink, a záró felvonásban Lőrincz állította be a végeredményt.

A koronavírus miatt három találkozót kellett elhalasztani. A Pécs nagy csatában legyőzte a Miskolcot, fölényes győzelemmel mutatkozott be az FTC és a Vasas, míg a Honvéd kiköszörülte a múltheti csorbát.


E.ON OB I., férfiak, 2. forduló
ZF-Eger – Kaposvári VK 9-4 (2-0, 4-2, 2-2, 1-0)

Bárány-uszoda 300 néző. Játékvezetők: Kun Gy., Kovács S.
ZF-Eger: KRÉMER – LŐRINCZ B. 3, Kovács G. 1, Murisics 1, Sántavy, Török B., Baksa B. 2. Cserék: Telegdy, HAJDÚ, RÁDLI 2, Szalai G., Gólya, Szőke. Edző: Petrovai Márton.
Kaposvár: Grieszbacher - JUHÁSZ-SZELEI 1, Vindisch, Langiewicz, Horváth Á., Mijics 1, Berta 1. Cserék: Dobos 1, Vékony, Kovács O., Tóth Gili, Kakstedter, Jajcinovic. Edző: Surányi László.
Emberelőny/gól: 7/2 illetve 11/2
Ötméteresek: - illetve 1/0
Kipontozódások: Telegdi (27.), Sántavy (29.),

Nyilatkozatok

Petrovai Márton:

- A KSI meccs után teljesen más arcunkat mutattuk, Kiküszöböltük a szombati hibákat. A mai meccsen mindenki száz-százalékosan koncentrált a védekezésre. Örülök Hajdú Botond jó center játékának. Látom a fejlődést a csapaton, az akarattal sincs gond. Remek mérkőzésünk volt, csak így tovább...

Surányi László:

- Csalódott vagyok, mert úgy érkeztünk, hogy megpróbálunk nyerni, az Egerre koncentráltunk a héten. Nem sikerült. Sajnos nagy hibákat követtünk el. Bosszantó, hogy a már-már kivédekezett emberhátrányok végén többször is gólt kaptunk. Sokkal éberebben játszottak a hazaiak, mi pedig nehezen tudtunk a kapujukba találni. Meg kell tanulnunk a lefordulásainkat góllal befejezni.

A második forduló további eredményei:
Tatabányai VSE - A-Híd VasasPlaket 1-9 (0-3, 0-1, 0-4, 1-1)
PVSK-Mecsek Füszért - PannErgy Miskolc 10-9 (3-4, 1-2, 3-1, 3-2)
Budapesti Honvéd - Debreceni VSE 12-9 (4-2, 3-3, 3-3, 2-1)
FTC Telekom - Szegedi VSE 16-6 (3-1, 3-1, 4-3, 6-1)

A vírus miatt elhalasztották:
Szolnoki Dózsa - BVSC Zugló
OSC Újbuda - KSI
UVSE Hunguest Hotels - Metalcom-SzentesRG
Fotó: Lénárt Márton - honlap itt...Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel