Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Tour de Hongrie - Komoly biztonsági óvintézkedések, 2-án érnek Egerbe
2020-08-26 13:04:33
Több mint háromezer ember vesz részt közvetlenül az augusztus 29-én Esztergomból rajtoló Tour de Hongrie biztonságos lebonyolításában. A Magyar Kerékpáros Körverseny mezőnye öt nap alatt hat megyét érintve 826 kilométert tesz meg a kékestetői befutóig. Több mint hétszáz ember tartozik majd közvetlenül a versenykaravánhoz, a csapatoktól kezdve a bírókon, rajt- és célépítő munkásokon, kísérőkön, biztonsági személyzeten át egészen az orvosokig vagy a médiamunkásokig, így vagy úgy végig járják majd a vasárnap rajtoló nemzetközi viadal útvonalát. A húsz résztvevő csapat is népes stábbal vesz részt a viadalon, a százhúsz kerékpáros mellett száznegyven főt tesz ki a segítők száma. Az együttesek csaknem száz gépjárművel érkeznek majd a helyszínekre, ötven személyautó, hét teherautó, húsz kisbusz mellett kilenc nagybuszt és hét kamiont is bevetnek a logisztikai feladatok megoldására. És ez még csak a csapatok gépjárműparkja, a szervezők és a televíziós stábok valamennyi járművével, a biztosító motorosokkal, a mentőautókkal, a közvetítések során közreműködő repülőgéppel és helikopterrel együtt több mint kétszáz jármű lesz használatban az öt nap során.

A Tour de Hongrie biztonságos lebonyolításáról csaknem kétezer-ötszázan gondoskodnak majd. Tizennyolc rendőr (többségük motoros) végig kíséri majd a versenyt, de az útvonal mellett összesen 1155 rendőr vigyázza majd a nemzetközi esemény balesetmentes megrendezését. Az útvonal biztosítását 1197 polgárőr is segíti majd, nem beszélve az Útvonal-Biztosítás – a Közlekedés Biztonságáért Egyesület huszonhárom motorosáról, amelyek ugyancsak kísérik a karavánt.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások betartására az egyes helyszíneken biztonsági szolgálatok felügyelnek majd, a rajt- és célterületek építésével és működtetésével nyolcvanan foglalkoznak majd, a média részéről pedig hetvenen dolgoznak az eseményen, amelyről a világ több mint nyolcvan országának televíziós csatornáira eljutnak majd az összefoglalók.

Az idei Magyar Körversenyt immár negyvenegyedik alkalommal bonyolítják le. A Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget. A rangos nemzetközi mezőny – amelyben várhatóan öt World Tour-csapat is szerepel majd – összesen 817 kilométert tesz meg az ötnapos viadal során. Csakúgy, mint az elmúlt esztendőkben ezúttal is átteker a mezőny városunkon. A záró etap során, szeptember 2-án minden bizonnyal élénk érdeklődés kíséri majd itt Egerben is a legjelentősebb honi körverseny résztvevőit.

A Tour de Hongrie küzdelmeit mintegy keretbe foglalja a záró szakasz, a királyetap, Miskolc és hazánk legmagasabb pontja, a Kékestető között 188 kilométer lesz a táv, de a versenyzőknek kétszer is fel kell mászniuk a Kékesre, ez a nap összesen 3259 méternyi szintemelkedést tartogat a sárga trikóra pályázók számára.

A 41. Tour de Hongrie programja
1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 kmRG
Forrás: tourdehongrie.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel