Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Tovább edzhetnek a negatív PCR-tesztes egri pólósok
2020-08-18 15:22:56
Elvégeztette az Egri Vízilabda Klub a második koronavírus (PCR) tesztet azon játékosainál, akik szerepeltek a Margitszigeten rendezett – a Magyar Vízilabda Szövetség által felfüggesztett – BENU Magyar Kupa küzdelmei során. Az egri pólósok a felsőházban megmérkőztek azzal a Ferencvárossal, amelynek négy játékosa is pozitív mintát produkált. Az OB I-es kluboknál azóta folyamatos a tesztelés. A ZF-Eger csapatában egy játékosnál fordult elő pozitív minta az augusztus 8-án lejátszott mérkőzést követően. A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelkezése alapján már a szóban forgó sportoló megkezdte tizennégy napos karanténját. A negatív PCR-tesztet produkáló - a vele korábban érintkező - tizenkét személy is így tett eleinte. Náluk elvégezték a második mintavételt, amely minden esetben negatívnak bizonyult. Az Egri Vízilabda Klub tájékoztatása szerint esetükben nem indokolt a karantén, folytathatják az edzéseket. A teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a ZF-Eger férfi csapatának valamennyi tagja jó egészségnek örvend, és tünetmentesek.

A vasárnapi második tesztig - ezt a Semmelweis Egyetemen végezték – az EVK-nál a Nemzeti Népegészségügyi Központ útmutatásai alapján jártak el. Mindenféle közös érintkezést, edzést, konditermi és szárazföldi munkát felfüggesztettek.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége szerdán ülést tart és értékeli a tervezett bajnoki rajt előtt kialakult helyzetet.
RG
Fotó: vlvKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel