Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Autósport - A szeptember 5-6-i Eger ralin Tóth Zsoltra is emlékeznek
2020-08-18 09:25:31
Veszélyes üzem az autósport, mégis mindenkit megdöbbentett a Miskolc-ralin történt halálos baleset, amelyben Tóth Zsolt navigátor életét vesztette. A magyar bajnokság 2. futamán egy ideig minden ment a maga módján, ahogy szokott. A futam százhetven párosa még pénteken egy jó hangulatú prológon mutatta meg magát a közönség előtt, amelyet Kazár Miklós nyert meg a második Turán Frigyes és a harmadik Botka Dávid előtt. Az éles viadal szombaton Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között kezdődött és Hadik András volt a leggyorsabb. A második szakaszon alig tíz autó érkezett le a mályinkai gyorsasági céljába, amikor jött a felfoghatatlan hír. Dudás Gergő és Tóth Zsolt autója nagy sebességgel lecsúszott az útról, a versenybalesetben pedig a 48 éves navigátor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Tóth Zsolt navigátor tragikus halála miatt a második gyorsasági szakasz után félbeszakították az aszfaltos viadalt. A verseny irányítói bejelentették, hogy a Hell 26. Miskolc Rally további részét törlik, a bajnokság második futamát nem folytatják tovább. Senki nem reklamált, ebben a helyzetben ez volt a helyes döntés. DVTK-stadion parkolójában felállított céldobogónál kora délután csendes megemlékezést tartottak. Pályatársak, a csapatok tagjai, szurkolók és számos médiamunkatárs jelent meg, gyújtott egy mécsest Tóth Zsolt emlékére. Egy olyan helyen, ahol szinte kivétel nélkül a győztest és a dobogósokat szokták ünnepelni, szívszorító látvány volt a több száz fős hazai ralis társadalom.

Mindannyian sokkos állapotban vagyunk, ami történt, arra nem lehet, és nem is vagyunk felkészülve. Egy olyan versenyzőtársat vesztettünk el, aki évtizedek óta mellettünk volt, segítette a sportágunkat, szép sikereket ért el navigátorként. Természetesen mindenki tudja, hogy mit vállal, amikor beül egy ilyen autóba. Veszélyes 180–200 km/h-val száguldozni a fák között még lezárt úton is. Ez egy ilyen sport, sokan vállalják a kockázatot, és hiába készülünk fel biztonságtechnikai szempontból mindenre, akkor is megtörténhet a baj. Sajnos ezúttal ezzel kellett szembesülnünk, és nagyon nehéz lesz feldolgozni az eseményeket. Az MNASZ a saját halottjának tekinti Tóth Zsoltot - mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.


2015-ben az Eger ralin halt meg a navigátor


Legutóbb bő öt évvel ezelőtt, 2015 márciusában történt ehhez hasonló tragédia, az Eger Rallyn. A 289-os rajtszámmal induló Varga Csaba, Szabó Attila páros az utolsó gyorsasági szakaszon, Sirok és Egerbakta között balesetet szenvedett: egy fának csapódtak versenyautójukkal. A pilóta könnyebb sérülést szenvedett, de Szabó Attila debreceni navigátor életét nem tudták megmenteni.

A magyar ralibajnokság Salgótarjánban kezdődött, majd a miskolci hétvége lett volna második. A szakág képviselői legközelebb szeptember 5-6-án találkoznak Egerben. Immáron a 48 évesen elhunyt Tóth Zsolt nélkül, akiről megemlékeznek a résztvevők.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel