Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Tájfutás - Az EVSI-ESP teljesítette a 24 órás kihívást
2020-07-12 21:21:38
Embert próbáló kihívással vette kezdetét a tájékozódási futók 2020-as évadja
A koronavírus-járvány miatt a magyar tájékozódási futók első komolyabb erőpróbája a 2020-as szezonban azn Ágasegyháza térségében lebonyolított 12/24 órás váltó volt.
Rekordszámú nevezést, 83 csapatot és 17 egyéni indulót regisztráltak a rendezők. Rajthoz állt szinte a teljes felnőtt, junior és ifjúsági elitmezőny. A 24 órás váltóverseny az egyik legnagyobb kihívás egy tájfutó számára, ahol a kitartás
mellett a taktikának is hatalmas szerepe van. A futókra különböző hosszúságú és nehézségű, 20-60 perces pályák vártak, ezekből kellett minél többet eredményesen, szabadon választott sorrendben teljesíteni. Az útvonalak hossza légvonalban 2,5 – 12,0 km között változott, a futott táv ezt mintegy 20-40 százalékkal haladta meg. A hatfős csapatok váltórendszerben futottak, amikor mindenki teljesített egy pályát, újraindult a csapat. Mindezt 12 vagy 24 órán keresztül egyfolytában futva. Éjszaka is folytatódott a verseny, a futók ekkor fejlámpákkal teljesítették az útvonalakat. A verseny terepe komoly kihívás elé állította őket, az elmúlt hetek változékony időjárása következtében erősen felnőtt aljnövényzet és a mély homok jelentősen lassította a futótempót.
Eger városát az Egri Városi Sportiskola – Egri Spartacus SE (EVSI-ESP) tájfutóiból álló váltó képviselte, csapattagok: Kocsik Eszter, Boros Kitti, Kiss Mikes Tamás, Jacsó Barnabás, Bárány Tamás és Jacsó Tibor. Az ilyen típusú megmérettetésen először induló, taktikai tapasztalatokkal még nem rendelkező egri váltó 30 pálya teljesítésével az előkelő 9. helyen ért célba. A tavalyi felnőtt országos bajnokot és a felnőtt válogatott szövetségi kapitányát is felsorakoztató győztes váltó 35 futást teljesített a 24 óra alatt.Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel