Kaotikus futam

Hamilton győzelmét hozta a kaotikus Toszkán Nagydíj Valtteri Bottas és Alexander Albon előtt. A futamon összesen három állórajtot teljesített a mezőny, aminek Sebastian Vettel egyáltalán nem örült.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Labdarúgás – Csúszik a VAR bevezetése a magyar élvonalban
2020-07-03 16:06:34
Várhatóan csak jövő nyártól vezethetik be hazánkban a VAR-t (Video Assistant Referee). A játékvezetők munkáját segítő technológiát eredetileg már a 2020/2021-es idényben alkalmazták volna az OTP Bank Liga mérkőzésein. A pontvadászat végét követően a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője Sipos Jenő nyilatkozott arról, hogy a koronavírus-járvány átírta a forgatókönyvet, így jelen állás szerint a 2020–2021-es idényben még nem vezetik be az NB I-ben a VAR-t, hanem csak jövő nyártól. Az MLSZ indoklása szerint több beszállító cég olyan országokban működik, amelyeket jelenleg is sújt a koronavírus-járvány, ez pedig megnehezíti a műszaki berendezések beszerzését. Most annak van realitása, hogy a VAR-t a 2021/22-es szezonban alkalmazzák először hazánkban.


Márciusban az MLSZ már rendezett egy háttérbeszélgetést a témában. „Úgy gondolom, a legjobb időpontban szállunk be. Több szövetséggel is kapcsolatban állunk, amelyek már bevezették a VAR-rendszert, s rengeteg hasznos tapasztalatot kaptunk tőlük, így például, mik azok a nehézségek, amelyekre fel kell készülni, melyek azok a hibák, amelyeket elkövettek, és mi már ne kövessük el. Másfelől a szolgáltatók is fejlődnek, piaci verseny van, és ez az árat is befolyásolja.” – mondta akkor Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

A magyar mérkőzéseken a mobil megoldást részesítenék előnyben: a segítők egy minibuszban, kisteherautóban ülnek, és onnan figyelik az eseményeket. Tekintve, hogy ezek a kisbuszok bármelyik stadion mellett elférnek, gazdasági szempontból messze a legjobb megoldásnak minősül, így az MLSZ ehhez keresett szolgáltatót, minden szempontot mérlegelve. Eldőlt: a VAR-rendszert a kanadai Evertz cég telepíti majd a magyar labdarúgásban – egyebek mellett az NBA és a belga bajnokság technológiai partneréről van szó. Minden NB I-es mérkőzésen tizenkét kamera pásztázza majd a pályát, és minden stadion alkalmas lesz arra, hogy ennyi felvevőt elhelyezzenek – ezzel párhuzamosan tovább nőhet a televíziós közvetítések színvonala.

Mikor avatkozhat közbe a VAR:
1. Gól, nem gól – ahol azt vizsgálják, hogy szabályos akció során született-e a gól (ideértve a lest és bármilyen, a gólt közvetlenül megelőző szabálytalanságot).
2. A büntetőterületen belüli esetek – idetartozik minden szabálytalanság, ami a tizenhatoson belül történt.
3. Az azonnali piros lapot érő szabálytalanságok (azaz a második sárga lap nem).
4. Személyre vonatkozó tévedés – ha nem a megfelelő játékos kapott sárga vagy piros lapot.
RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel