Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Halálozás - Elhunyt dr. Ringelhann György
2020-06-27 13:37:59
Életének 79. évében elhunyt dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere. Köztiszteletben álló egri polgár orvosként, polgármesterként, sportolóként, sportvezetőként szolgálta városát. A 20. századi egri történelem részeként meghatározó alakja volt az egri közéletnek. Ringelhann György 223 alkalommal szerepelt az egri OB I-es vízilabda csapatban, tagja volt az 1959-es főiskolai világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatottnak. Sportolói pályafutása végén édesapja nyomdokaiba lépve az egri úszó és vízilabda klub vezetőjeként dolgozott. A Magyar Úszó Szövetség elnöki posztját is betöltötte. Döntő szerepet vállalt a Bitskey Aladár Uszoda felépítésében. Polgármesterként minden erejével Eger fejlődésért munkálkodott. Dr. Ringelhann Györgyöt, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Egri díszpolgár, Eger csillaga

Dr. Ringelhann György 1941 október 21.-én Egerben született tősgyökeres egri családba. Édesapja köztiszteletben álló ügyvéd és sportvezető volt, aki1962-ben 49 éves korában meghalt. RingelhannGyörgy akkor másodéves orvostanhallgató volt, 3 iskolás-korú húga volt, nehezen éltek.1966-ban általános orvosi diplomát szerzett, majd az egri kórház Gyermek Osztályára ment dolgozni. 1970-ben Csecsemő és gyermekgyógyászatból szakvizsgázott és a ranglétra valamennyi fokát megjárva az osztály másodfőorvosa lett. 1984-ben.” Kiváló munkáért” miniszteri kitüntetésben részesült. 1975-1980 között Nigériában dolgozott gyermekorvosként. Fiatal korában versenyszerűen sportolt, úszott és vízilabdázott. Az egri OB-I-es csapatnak 13 évig volt tagja. Játszott az 1959-ben Torinóban ezüst, majd 1961-ben Szófiában bronz érmet nyert Universiade válogatott csapatban. Úszásban is nyert ifjúsági bajnoki érmeket.Nagy változást jelentett életében az amikor 1990-ben Eger polgármesterévé választották. Két cikluson át szolgálta az egrieket. Lelkesen, mindig szakértők bevonásával, nagyon sokat dolgozott.. Saját bevallása szerint, sok szempontból úttörő munkát végeztek, eredmény és kudarc egyaránt kísérte munkájukat. A város első szabadon választott vezetőjeként kiemelkedő szerepe volt az önkormányzatiság megteremtésében, a sportélet fejlesztésében. Legjobban a harmadik városi közgyűlés által adományozott díszpolgári rangra és az 1994-ben a Parlamentben átadott Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjére a legbüszkébbKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel