Vakbélműtét

Cseh László hétfőn nagy fájdalmaktól szenvedett, kórházba került, azonnal megműtötték, és szerdán hazaengedték. Cseh az országos bajnokságról váratlanul távozott, de most nem akarja feladni céljait.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Új lebonyolítási rendszer szerint zajlik a férfi élvonal
2020-06-25 13:45:38
A Magyar Vízilabda Szövetségben elkészültek a 2020/2021-es idény versenykiírásai. Az Egri Vízilabda Klub optimális esetben férfiaknál és hölgyeknél is indít OB I-es csapatot. Férfiaknál szinte minden évben változik a lebonyolítási rendszer, most sem lesz másként. A korábban ismertté vált, tervezett rendszer azzal változott, a versenykiírás végleges változatában nemcsak a "mindenki kétszer játszik mindenkivel" versenyszakasz szerepel, hanem lesz play off is. Ez azonban csak az első négy hely sorsát érinti majd. A helyezések alapján 1.-4., 2.-3. párosítás lesz a döntőbe jutásért úgy, hogy a két párharc az egyik fél hetedik pontjának megszerzéséig tart, de a korábbi eredményeiket a csapatok magukkal viszik. A döntőben és a bronzcsatában "tiszta lappal" indulnak a csapatok, mindkét párharc az egyik fél második győzelméig tart. A szezon végén a bajnokság 15. és 16. helyezettje kiesik az első osztályból, a 14. helyezett pedig két győzelemig tartó osztályozót játszik az OB1/B győztesével.

Az első három helyezett a következő szezon BL-küzdelmeiben képviselheti a magyar színeket, a negyedik pedig az Eurokupában jogosult indulni. Ha a nyári Magyar Kupát olyan csapat nyeri, amely BL-indulási jogot szerez a bajnokságban, akkor az OB I ötödik helyezettje is kiléphet a nemzetközi porondra, az Eurokupában. A férfi OB I küzdelemsorozata augusztus 29-én kezdődik.

A hölgyeknél nincs jelentős változás. A versenykiírás szerint az oda-visszavágós, körmérkőzéses alapszakaszt követően rájátszásban döntik el a helyezések sorsát. A tizedik helyezett kiesik. A bajnokság első játéknapja: szeptember 26.
RG
Forrás: vlvKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel