Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Új lebonyolítási rendszer szerint zajlik a férfi élvonal
2020-06-25 13:45:38
A Magyar Vízilabda Szövetségben elkészültek a 2020/2021-es idény versenykiírásai. Az Egri Vízilabda Klub optimális esetben férfiaknál és hölgyeknél is indít OB I-es csapatot. Férfiaknál szinte minden évben változik a lebonyolítási rendszer, most sem lesz másként. A korábban ismertté vált, tervezett rendszer azzal változott, a versenykiírás végleges változatában nemcsak a "mindenki kétszer játszik mindenkivel" versenyszakasz szerepel, hanem lesz play off is. Ez azonban csak az első négy hely sorsát érinti majd. A helyezések alapján 1.-4., 2.-3. párosítás lesz a döntőbe jutásért úgy, hogy a két párharc az egyik fél hetedik pontjának megszerzéséig tart, de a korábbi eredményeiket a csapatok magukkal viszik. A döntőben és a bronzcsatában "tiszta lappal" indulnak a csapatok, mindkét párharc az egyik fél második győzelméig tart. A szezon végén a bajnokság 15. és 16. helyezettje kiesik az első osztályból, a 14. helyezett pedig két győzelemig tartó osztályozót játszik az OB1/B győztesével.

Az első három helyezett a következő szezon BL-küzdelmeiben képviselheti a magyar színeket, a negyedik pedig az Eurokupában jogosult indulni. Ha a nyári Magyar Kupát olyan csapat nyeri, amely BL-indulási jogot szerez a bajnokságban, akkor az OB I ötödik helyezettje is kiléphet a nemzetközi porondra, az Eurokupában. A férfi OB I küzdelemsorozata augusztus 29-én kezdődik.

A hölgyeknél nincs jelentős változás. A versenykiírás szerint az oda-visszavágós, körmérkőzéses alapszakaszt követően rájátszásban döntik el a helyezések sorsát. A tizedik helyezett kiesik. A bajnokság első játéknapja: szeptember 26.
RG
Forrás: vlvKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel