Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Formula-1: Zárt kapuk mögött rendezik a Magyar Nagydíjat július közepén
2020-06-02 16:06:36
Nyolc európai futammal rajtol a Formula–1-es világbajnoki sorozat: a ma közzétett versenynaptárban a 35. Magyar Nagydíj július 17–19-i dátummal szerepel – derül ki a Hungaroring frissen kiadott közleményéből. A száguldó cirkusz mezőnye alig több mint másfél hónap múlva, az osztrák duplázás után érkezik a Hungaroringre, ahol zárt kapus verseny zajlik majd. A különleges körülmények között tartandó Magyar Nagydíj háttérmunkái folyamatosan zajlanak, a szervezés kihívásairól csütörtökön 15 órától online sajtótájékoztatót tart Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Szujó Zoltán miniszteri tanácsadó. Sajtótájékoztatót az nso.hu-n élőben követhetik az érdeklődők.

Több mint két hónapon keresztül tartottak az egyeztetések, jó néhány dátum szóba került, és végül a versenyünk a július tizenkilencedikei időponttal került a Formula–1-es világbajnokság naptárába – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Cégünk végig rugalmas volt, hiszen a pályánk készen áll, bármikor tudunk versenyt rendezni, és mindenképp szerettük volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal.

A Liberty az elkövetkező hetekben hozza nyilvánosságra a versenynaptár további részleteit, a tervek szerint 15–18 futamot tartanak meg decemberig.

A Formula 1 idei versenynaptárának európai futamai
Július 3–5.: Formula 1 Rolex Grosser Preis von Österreich, Spielberg (Ausztria)
Július 10–12.: Formula 1 Pirelli Grosser Preis der Steiermark, Spielberg (Ausztria)
Július 17–19.: Formula 1 Aramco Magyar Nagydíj, Hungaroring (Magyarország)
Július 31–Augusztus 2.: Formula 1 Pirelli British Grand Prix, Silverstone (Nagy-Britannia)
Augusztus 7–9.: Formula 1 Emirates 70th Anniversary Grand Prix, Silverstone (Nagy-Britannia)
Augusztus 14–16.: Formula 1 Aramco Gran Premio de Espana, Barcelona (Spanyolország)
Augusztus 28–30.: Formula 1 Rolex Belgian Grand Prix, Spa-Franchorchamps (Belgium)
Szeptember 4–6.: Formula 1 Gran Premio Heineken D'Italia, Monza (Olaszország)RG
Forrás: nsoKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel