Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Úszás – Súlyos problémák vannak Egerben
2020-05-30 15:41:47
A vízilabda után Eger másik jelentős vizes sportja is mentőövért kiált. Az Egri Úszó Klub gondja nem maradt a falak között, a sajtó éberségének köszönhetően országos érdekeltségű problémává nőtte ki magát. Az együttérzés minden sportszerető szimpatizáns részéről érthető, hiszen az ország egyik legsikeresebb műhelye működik a Bitskey-uszodában. Pontosabban csak működne, hiszen a koronavírus miatt a műhely hónapok óta zárva tart. Hosszú ideje gyakorlatilag nincs víz, ahol edzhetnének, márpedig az úszás nehezen képzelhető el e közeg nélkül. Apró szerencse a szerencsétlenségben, hogy a klub két legeredményesebb sportolója Békési Eszter és Holló Balázs - a szövetség jóvoltából - a válogatott edzéseit legalább tudta látogatni Balatonfűzfőn. Kovács Ottó vezetőedző elmondása szerint innentől a kluboknak kell biztosítani az edzéslehetőséget. Egerben erre most nincs lehetőség, így valószínűleg jelentős kihagyás következik Hollóék számára, kezdhetnek mindent elölről.

A létesítmények bezárásán túl is vannak problémák bőven az Egri Úszó Klubnál. Az edzők március óta nem kaptak fizetést, az év első hónapjaiban már évek óta nehézséget jelent számukra a forráshiány, de ilyen mértékű problémával még nem találkoztak. Ráadásul nemrégiben azt a hírt kapták, hogy az idén a tavalyi költségkeret felével gazdálkodhatnak. Március végén kaptak ugyan egymillió forintot, de az csupán a befizetési kötelezettségeikre volt elegendő.

Kovács Ottó az utanptlassport.hu érdeklődésére elmondta: jelenleg száz-százhúsz gyermeket foglalkoztatnak, ennyien nem tudnak edzésre járni. Az utóbbi évben csökkent a bázisunk, mert az anyagilag sokkal jobb helyzetben lévő vízilabdával nem tudunk versenyezni, de ez így is szép szám. Mégis az országban gyakorlatilag minden uszodát kinyitottak, csak az egrit nem. Tehát mindenki edz már, csak mi nem. Már most többektől hallottuk, nincs kedvük tovább csinálni, ezért biztosan lesz létszámveszteségünk is – nyilatkozta a szakember.

A legfrissebb információ az, hogy a sportolók számára június másodikától tervezi az egri önkormányzat az uszodák újranyitását, így az egyik probléma rövid időn belül megoldottnak látszik. Remélhetően a másikkal sem lesz nagy gond...
RGKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel