Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – A régi sikeresség visszaállítása a terv
2020-05-21 15:49:41
Továbbra is nagy a bizonytalanság az Egri Vízilabda Klubnál. A szakma most teljesen háttérbe szorult, és ez nem elsősorban a koronavírus miatt van. Az anyagi csőd bejelentése volt a mélypont, azóta -mondanánk szívesen – történtek lépések előre a 110 éves klub megmentését illetően. A felnőtt csapatok OB I-be történő benevezéséről szóló közleményt lelkesedéssel fogadták a Magyar Vízilabda Szövetségnél is. Szivárogtak már ki információk arról is, hogy Dabrowski Norbert utódja tulajdonképpen az elődje lett volna még a „békeidő” tervezete szerint. Gerendás György visszatérése minden bizonnyal már nem opció. A legutóbbi információk szerint a 2019/2020-as keret tagjaival folynak a tárgyalások. Sajtóértesülések alapján arra is esély van, hogy a Murisics-Rasovics kettős Egerben marad. Az már eldőlt, hogy Vadovics Viktor a Vasasban folytatja pályafutását, noha a fiatal pólós korábban szóban már megállapodott Szécsi Zoltánnal. Nagyon képlékeny még sok minden a csapatépítést illetően, de lehet, hogy most nem is az a legfontosabb kérdés, hogy kik alkotják majd a ZF-Eger férfi együttesének keretét.

Az utanpotlassport.hu internetes portál a napokban Szécsi Zoltán elnöktől kért helyzetjelentést az egri utánpótlással kapcsolatban. A játékosként háromszoros olimpiai bajnok sportvezető szerint az utánpótlás fő problémája nem most kezdődött. Több érdekes dolgot is nyilatkozott Szécsi az említett honlapnak, megszellőztette például azt is, hogy Biros Péterre várhatóan új szerep várhat, természetesen csak akkor, ha helyére áll a rend.
- Egerben a fiatalok helyzete egészen sajátosan alakult az elmúlt években, hiszen a Gerendás-érában ez volt a mintaklub. 2014-ben a fiú ificsapat még bajnok volt, aztán a 2019-ben már csak az alsóházban szerepelt. Ezért az iszonyatos mélyrepülésért én elsősorban az utánpótlásért felelős előző szakmai igazgatót okolom. Az ő feladata lett volna a szakmai munka koordinálása. Másodsorban az is nagymértékben hozzájárult a hanyatláshoz, hogy a Bárány Uszoda négy-öt éven keresztül épült, és a strandon csak egy régi, hideg, erősen elgombásodott sátor állt rendelkezésre, benne az öltözővel. Nagyon elhivatottnak kell lennie annak a gyereknek, aki a hideg vízben, a nulla fok körüli léghőmérsékletben kitölti éveit a felnőttkorosztályig. Nem csoda, hogy brutális volt a lemorzsolódás. A mostoha körülmények mellett a tizenéveseket az sem motiválhatta, hogy könnyedén bekerülhetnek a felnőttcsapatba. Inkább középszerű külföldiek szerepeltek ahelyett, hogy, mondjuk, Zalánki Gergő mérkőzéseket játszott volna. Konkrétan ő azért távozott, mert nem kapott elég lehetőséget Borisz Vapenszki mellett, mögött. Borzasztó volt, amikor nagyjából másfél éve megérkeztem, és megnéztem egy meccset. Egri játékoson nem volt sapka, csak külföldi és vásárolt pólóson… Amikor átvettem a klubot, 2020. június 30-ig szóltak a szerződések, ebbe a rendszerbe nem lehetett csak úgy belenyúlni, súlyos összegek kifizetése nélkül. Az utánpótláscsapatok jelenleg a 2004-es korosztálytól lefelé kezdenek „alakulni”, a legfiatalabbak már biztató képet mutatnak, az egyesületbe tömegesen érkeznek a gyerekek. A legfőbb gond a 2003-as és a náluk idősebb korosztályos játékosok hiánya. A terv egyértelműen a régi sikeresség visszaállítása. Ez viszont nem megy egyik pillanatról a másikra, az utánpótlásban nem jellemzőek az átigazolások, mindent újra fel kell építeni. Szerencsére a piramis alja nagyon széles. Remélem, ha Biros Péter szakmai igazgató lesz, akkor az egri utánpótlás visszajuthat oda, ahová a három ötvenméteres medencéje okán is lennie kellene. Egyelőre a járvány miatt minden tetszhalott állapotban van. Célunk, hogy mire valóban el tudjuk kezdeni az edzéseket, addigra az összes kérdésre egyenes választ kapjunk. A gazdasági problémák megoldása rengeteg energiát emészt fel; most rakjuk össze a különféle programokat, igyekszünk a legalaposabban feltérképezni a helyzetet, és átgondolni az utánpótlás jövőjét – mondta el Szécsi Zoltán az utanpotlassport.hu-nak.RG
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel