Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Soron kívül megadják az önkormányzati támogatást, de...
2020-05-18 15:12:35
Sajtótájékoztatót tartott Mirkóczki Ádám. Eger Megyei Jogú Város polgármestere szerint felelősséget éreznek a 110 éves klub, az ott sportoló gyermekek és ott dolgozó edzők iránt. Ugyanakkor a városatya leszögezte: az önkormányzat nem tagja, nem tulajdonosa, nem részese és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Klubnak, így a városvezetést a kialakult helyzetért felelősség nem terheli. Szándékukban áll az Egri Vízilabda Klub megmentése, de azt a szigorú törvények betartása mellett kívánják véghez vinni. Mirkóczki Ádám javaslatot tesz arra, hogy soron kívül megadják az EVK-nak a költségvetésben megítélt támogatást, azt azonban feltételekhez kötik. Az ominózus labda ezt követően a pólósoknál, pontosabban Szécsi Zoltán klubelnök térfelén pattog.

Az a bizonyos feltétel arról szól, hogy az elmúlt másfél év minden pénzmozgását, minden dokumentumát az Önkormányzat belső ellenőrei, adószakértői, könyvvizsgálói átellezőrzik. Vizsgálat alá kerülnek a TAO-pályázatok, a TAO pénzek felhasználásának menete. Ha az Önkormányzat, vagy az általa megbízott cég illetékesei mindent rendben találnak, akkor haladéktalanul utalják a megítélt támogatást. Ehhez az is kell, hogy azt a hiánypótlást - amire felszólították klubot - haladéktalanul végezzék el. Szándékunkban van támogatni a nagymúltú egri vízilabdát, de csak a törvények szigorú betartásával kívánjuk eszközölni. Az ominózus labda az Egri Vízilabda Klubnál, pontosabban Szécsi Zoltán elnöknél pattog – nyilatkozta Mirkóczki Ádám.

A sajtótájékoztatón a polgármester beszélt a témát érintő politikai adok-kapokról is. Elmondása szerint alaptalan vádakkal illették a közelmúltban. 2019 második felében Szécsi Zoltán vezetésével lefolyt egy belső vizsgálat, akkor még minden rendben volt a jegyzőkönyv szerint. Ezt a sajtó képviselőinek meg is mutatta. A jelenlegi vezetésnek nem volt tudomása arról, hogy gondok vannak, az viszont kiderült, hogy az Egri Vízilabda Klubnak nem sikerült megfelelően elszámolni a 2019-es önkormányzati támogatással, amely 68 millió forint volt.


RG
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel