Karate: Halasztották a vb-t

Döntött a világszövetség, a dubai világbajnokságra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A jelenlegi helyzetben nem biztosítható a versenyzők és a szurkolók biztonsága. A 2022-es budapesti vb-t 2023-ra tolták.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Baljós árnyak a döntés előtt
2020-05-09 16:37:21
A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége hétfőn dönt a felfüggesztett bajnokságok sorsáról. Nem is olyan régen még kedvező hírek láttak napvilágot a folytatást illetően. A nyári lebonyolítás – akár nézők nélkül is – lelkessé tette a honi klubokat. Forgatókönyvek készültek a bajnokságok befejezésének menetéről. Mára azonban baljós árnyak keletkeztek. A női és férfi klubokat tömörítő Liga legutóbbi ülésén a csapatok képviselői szinte valamennyi kérdésben megállapodtak. A férfiaknál két csapat kivételével mindenki úgy foglalt állást, hogy a bajnoki küzdelmet tekintsék lezártnak. A nőknél tíz részvevő közül négyen voksoltak a folytatás mellett, a többiek a befejezést pártolták. A Liga kész javaslattal fordul az MVLSZ elnökségéhez.


Tóth Sándor a Liga elnöke a vlv.hu portálnak adott nyilatkozatában több okot sorolt fel, amelyek a befejezés mellett szólnak.
- Nyilvánvaló volt, hogy a jelenlegi helyzetben jó döntést nem lehet hozni. A 2019/2020-as bajnokságokat május 27-ig írták ki, vannak azonban játékosok, akiket május végéig köt megállapodás a klubjukhoz, de mindenkinek lejár a szerződése legkésőbb június végén. Megoldhatatlannak tartották a klubok szakmai vezetői, hogy úgy fejezzük be az ősszel megkezdett bajnokságot, hogy a szereplők jelentős köre megváltozik. Így a Liga azt fogja javasolni az elnökségnek, hogy zárja le a bajnokságokat abban az állapotban, amelybe a felfüggesztéssel kerültek. Ezután abban a kérdésben kellett dönteni, hogy ahol éppen félbeszakadt a bajnokság, az legyen-e a hivatalos végeredmény - bajnokkal, kiesővel. A nőknél eleve látszott, hogy ez a döntés irreális, hiszen a Dunaújvárosnak elmaradt mérkőzései voltak, emiatt csak a 4. helyen állt, amikor a küzdelmek félbe szakadtak. A férfiaknál pontegyenlőség volt éppen az FTC és az OSC között, ezt a versenyt is méltatlan lett volna fehér asztal mellett eldönteni. A szavazásnál egyértelmű volt a döntés: ne hirdessünk bajnokot és kiesőt. Ha az elnökség a Liga javaslatát elfogadja, akkor nyáron Magyar Kupa versenysorozat lesz mind a nőknél, mind a férfiaknál. Ezt a tornát a lehető leghamarabb szeretnénk elkezdeni.
RG
Fotó és forrás: vlvKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel