Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Asztalitenisz – Keresik a megoldást az edzésekre
2020-05-07 19:58:11
Nem oldódtak meg az Egri Városi Sportiskola asztalitenisz szakosztályának gondjai az egy héttel ezelőtti enyhítések bevezetése után. Városunkban is a csak a nyitott légterű sportlétesítmények nyitására és azok látogatására van lehetőség, így többek között a helyi asztaliteniszezők bázisát jelentő Bem tábornok téri csarnok is zárva tart. Kovács Kinga elnök elmondása szerint város és a Sportiskola vezetése is keresi a megoldást arra, hogyan lehetne biztonságos keretek között edzést tartaniuk. Ami a karaktén időszak szakosztályi munkáját érinti, a sportvezető szerint próbálták a rendelkezésre álló minimális lehetőségeket kihasználni. Játékosainknak fizikális karbantartás volt kiadva feladatnak, egyénileg kondiztak, kerékpároztak, futottak a közös pingpong helyett. Nagyon nem volt ellenőrizhető a dolog, mindenkinek a lelkiismeretére volt bízva.

Kovács Kinga a felfüggesztett versenyszezonnal kapcsolatban kifejtette, véleménye szerint csak szeptembertől fognak folytatódni itthon az egyéni és csapatbajnoki küzdelmek. Bár jelenleg még az NB-s bajnokságok nincsenek lezárva, de a sportág szövetsége még nem talált megoldást a biztonságos folytatásra.

Sok információ valóban nem jelent meg ezzel kapcsolatosan a Magyar Asztalitenisz Szövetség fórumain, de ez nyilván azért van, mert valóban teljes a bizonytalanság.
Friss hír azonban van, mégpedig azt, hogy tesztelik a női válogatott tagjait. Ha mindenki „átmegy” a koronapróbán akkor elkezdik az edzéseket. Természetesen betartják az Országos Sportegészségügyi Intézet által kiadott nyilatkozatban foglaltakat. Az asztalok két oldalán és az asztalok között elég messze lesznek egymástól a játékosok. A közösen használt labdák jelenthetnek veszélyt ebben a vírushelyzetben, ezért megpróbálják mindennap fertőtleníteni a labdákat, és persze tisztán tartják a termet. Nagyon kis csoporttal kezdünk, négyen-öten leszünk egy edzésen. A kiemelt játékosainknak mindig igyekszünk férfi edzőpartnert biztosítani, most viszont ez szóba sem jöhet. A karanténba belefáradva már mindenki nagyon szeretne edzeni, ezért nagy lesz a lendület, ebben biztos vagyok – nyilatkozta az olimpiai kvótás együttes szakvezetője Bátorfi Zoltán.


RG
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel