Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Vízilabda – Körvonalazódik a nyári befejezés
2020-05-02 14:17:55
Minden jel arra utal, hogy nyáron – akár nyitott medencékben – fejeződik be a koronavírus miatt felfüggesztett honi pólószezon. Ez mindenképpen kedvezőnek mondható, figyelembe véve azt, hogy három (kosárlabda, kézilabda, röplabda) csapatsport bajnokságát már befejezettnek nyilvánítottak. A végső döntést a május 11-én esedékes elnökségi ülésen határozhatja meg a Magyar Vízilabda Szövetség. Egy forgatókönyv már elkészült az MVLSZ klubok érdekeit képviselő testület, a Liga jóvoltából. Tóth Sándor elnök elmondása szerint nagy az egyetértés abban, hogy játszanak nyáron. A klubok megállapodtak: attól a pillanattól kezdve, hogy valamennyi egyesületben elkezdhetik a csapatok a vizes edzéseket, legalább egy hónap szükséges a munkára. Bajnoki meccset csak ezt követően lehet rendezni, viszont a küzdelmeknek augusztus végére be kell fejeződniük, mert utána már új klubszezon kezdődik.

A férfiaknál és a nőknél eltérő forgatókönyv szerint zárnák le a bajnokságot. Ennek oka, hogy a nők szinte eljutottak az utolsó fázisig, azaz néhány hétvége alatt befejezhető a küzdelem, viszont a férfiaknál a középszakasz elején szakadt meg a bajnokság, túl sok mérkőzés lenne hátra. A férfiaknál a 16 csapat kuparendszerben játszana tovább, minden együttesnek 11 mérkőzése lenne, irányított sorsolással alakítanák ki a négy csoportot. A besorolás alapja a bajnokság félbeszakításakor érvényes állás lenne.
A csapatok nulla pontról indulnának, tehát tulajdonképpen újrakezdődne a verseny. A csoporton belül egy hétvégén lejátszanának minden meccset. Az első kör pontjait magukkal vinnék, a második körben pedig a csoportok „újrakeverésével” folytatódna a küzdelem. Egy forgatási tábla alapján a csoportok helyezettjei másik csoportbeli ellenfelekkel is keresztbe játszanának (első a másodikkal stb.) és a végére kialakulna két csoportnyi első és második helyezett. Szombaton játszana a két csoport első helyezettje a másik csoport másodikjával elődöntőt, másnap pedig jönnének a döntők.

A folytatással kapcsolatos probléma, hogy a szerződések többnyire június 30-ig érvényesek.
„A most ismertetett rendszerben részvételhez újra kell majd nevezni a bajnokságra, a csapatok névsora tehát megváltozhat. Ez tükrözi azt a helyzetet, hogy játékosok szerződése június 30-án lejár, másnaptól pedig egy másik csapathoz tartozhatnak. Ezt technikailag úgy oldjuk meg, hogy a rövidített bajnokságra szóló nevezés előtt megnyitjuk az átigazolási időszakot, és azt a befejezés után is nyitva tartjuk egy hétig. Tehát akár a régi csapatában is befejezheti a bajnokságot valaki, aki egy másik klubhoz igazol, ez már a két klub és a játékos megegyezésének kérdése lesz. Aki már leszerződött új csapatához, de hivatalosan még nem igazolt át, elvben szintén befejezheti a klubszezont régi csapatában, ha a két egyesület ebben megegyezik, bár ilyen eset kevéssé valószínű." – nyilatkozta Tóth Sándor.

Valószínűleg nem lenne kieső, ám erről az elnökségnek kell döntenie. Ráadásul az is kérdés, mennyit látnának ebből a nézők, ugyanis augusztus 15-ig 500 főnél kisebb rendezvényt sem lehet tartani.

Vannak tehát kérdőjelek, május 11-én azonban realizálódhat a helyzet.


RG
Forrás: mvlsz
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel