Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Kerékpár – Már használható Eger legújabb bicikliút szakasza
2020-04-30 20:00:08
Felsőtárkánytól, Eger városán keresztül, immár Demjén központjáig élvezhetjük a bringázást a 20 kilométer hosszú bicikliúton. A korábbi terveket betartva a napokban elkészült Eger déli határától az új szakasz, amely egészen Egerszalók hőforrásához vezet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában építették a kerékpárutat Eger-Egerszalók-Hőforrás közötti Völgyfeltáró út mellett. A közel öt kilométeres szakasz már használható. A beruházás hazai forrásból, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, bruttó 432 millió forintból valósult meg. A kerékpárút része a nemzetközi EuroVelo 14 kerékpáros túraútvonalnak, valamint az egri kistérség turisztikai állomásait összekötő kerékpárút-hálózatnak. A kivitelezési munkálatok 2019. október 9-én kezdődtek el. A 3,5 méter széles út építéséhez több mint 2.000 tonna aszfaltot használtak fel a szakemberek.

A szakaszon megújították az árkokat és az átereszeket, továbbá a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordítottak az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére. Tartós burkolati jeleket festettek fel, kicserélték a KRESZ táblákat, kerékpárúti szegélyt és több helyen védőkorlátot is kialakították.
A bringazas.hu tesztelte az új szakaszt. A portálon leírtak alapján az út tartogat néhány kanyart, sőt egy tüdőtágító rövid emelkedőt is. Eltekertek az egerszalóki hőforráshoz, hogy a sódomb oldalában megpihenjenek. Visszafelé kellemes az emelkedő, egy laza tekeréssel a családok is teljesíthetik. Amint felértek a domb tetejére, akkor egy izgalmas gurulásban volt részük, szinte az új kerékpárút szakasz végéig.


RG
Forrás és fotó: bringazas.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel