Hamilton simán nyert

Spielbergben az első Stájer Nagydíjon, amelynek első körében a két Ferrari összeütközött egymással; Lwis Hamilton simán nyert, Valtteri Bottas a végén jött fel a második helyre, megelőzve Max Verstappent.
Bővebben itt...Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Szabadidő – Jogi kiskapuk nyitottak meg edzőtermeket Egerben is
2020-04-18 20:54:37
A jelenleg is tomboló koronavírus-járvánnyal járó szigorításokat sokan sokféleképpen értelmezik. Hogy mit szabad és mit nem, arról megoszlanak a vélemények. Olyan tevékenység is előfordul, ami nincs tiltólistán, csak éppen nem illik. A tavasz megindító fuvallata a természetbe csalogatja a családokat. Ugyanakkor településeket zárnak le önkormányzatok, több helyen is táblákkal egyértelműsítik, hogy nem helyi lakosoknak nincs keresnivalójuk ott. A közterületesek a rendőrséggel karöltve ellenőrzik az utcákon akár gyalogosan vagy éppen kerékpárral közlekedőket. Eközben jogi kiskapuk nyílnak meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a testedzés szerelmesei mégis kiszakadjanak az otthoni karanténból. Konkrétan a sportcentrumokról és edzőtermekről van szó, amelyeket nem sújtanak szigorú korlátozó intézkedések, ezt kihasználva pedig nyitva tartanak. Itt Egerben is. Az egriugyek.hu utánajárt, hogy az Agria Parkban található Pláza Fitness, valamint az Eszterházy Egyetemhez tartozó Leányka úti sportcentrum milyen óvintézkedések mellett fogadhatja vendégeit.

A Pláza Fitness tulajdonos-ügyvezetője dr. Pallagi Ákos az említett portálnak elmondta: állásfoglalást kértek az ügyeleti központtól. Nem adták írásba, hogy a fitnesztermek nyitva tartása nem ütközik jogszabályba, és az ilyen helyek látogatói nem szegik meg a kijárási korlátozásokat, ha ott tartózkodnak. Március 31-én Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre úgy reagált, hogy az edzőtermeknek nem kell zárva tartaniuk. Az Agria Parkban lévő terembe harminc-negyven ember jön be egy nap, ez óránként három-négy személyt jelent. A csúcs az volt, amikor egyszerre nyolc fő tartózkodott ott egyszerre. Ezzel megoldható, hogy a vendégek között meglegyen a másfél méteres távolság. A létesítmény abban a szerencsés helyzetben van, hogy terasszal rendelkezik, így dr. Pallagi és munkatársai arra kérik a látogatókat, hogy jó idő esetén lehetőleg kint sportoljanak. Persze nem mindenki hajlandó erre. A higiéniára fokozottan ügyelnek, a tulajdonos elmondása szerint jelentős értékben vásároltak fertőtlenítőszereket.

Kicsit kacifántosabb a helyzet az Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti sportcentrumjának működésével kapcsolatban. A létesítmény jelenleg is fogad látogatókat, azonban az Egyetem hallgatóinak iskolalátogatási tilalma erre az épületegyüttesre is kiterjed, így ők azt nem vehetik igénybe. A többi vendég számára pedig a létesítmény használata regisztrációhoz (név és telefonszám megadásához) kötött. A sportcentrum belső helységeit csak korlátozottan lehet látogatni. A benti teniszpályát, a ping-pong termet és a fallabdapályát csak az egy háztartásban élő családtagok használhatják, az edzőteremben egyszerre maximum négy fő tartózkodhat. A külső teniszpályák és a futópálya is használható, ugyanakkor az igénybevevők létszáma itt is maximált. Folyamatos a fertőtlenítés, ami kiterjed minden gépre és eszközre.

Remélhetően az egri sportcentrumok igyekezete elegendő lesz a vírus terjedésének megakadályozására.

A képet árnyalja dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár egyik hivatalos nyilatkozata, amely szerint a felelős döntés az volna az edzőtermek látogatóitól, ha otthonukban maradnának.
Tekintettel arra, hogy a járványügyi veszélyhelyzet minden racionálisan gondolkodó állampolgárt arra késztet, hogy a lehető legszükségesebb esetben hagyja el otthonát. Az edzőterembe járó lakosság megóvása és a későbbi kereslet megőrzése érdekében is az edzőtermekben történő sporttevékenység szüneteltetése a felelős döntés a veszélyhelyzet végéig - vélekedett az államtitkár.


RG
Forrás: egriugyek.huKiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel