Tokió 2020

Japán új miniszterelnöke Szuga Josihide, megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát. A sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy az emberiség legyőzte a vírust.
Bővebben itt...
Sportlinkek
Hirek keresés:

FórumHírlevél

Regisztráció

Regisztráció módosítás


Felhasználónév:

Jelszó:

Labdarúgás – Úttörőszerepben a sógorok
2020-04-16 13:40:01
Az európai labdarúgó-bajnokságokat tömörítő szervezet szerint egyelőre megjósolhatatlan, mikor folytatódhatnak a pontvadászatok, ugyanakkor erre kizárólag nézők nélkül kerülhet majd sor. Az említett szervezet főtitkár-helyettese Alberto Colombo kifejtette, jelenleg az a prioritás, hogy megteremtsék a nyári újraindulás feltételeit. Kiemelte, a játékosok egészsége a legfontosabb és mindazoké, akik érintettek a mérkőzéseken, azaz a klubalkalmazottaké és a sajtósoké is. Európában valamennyi országban felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságokat a koronavírus-járvány miatt, az egyetlen kivétel a fehérorosz pontvadászat. Az utóbbi időben mintha kimozdult volna az élet a karanténból. Néhány országban viszont már kis csoportokban újra elkezdhették az edzéseket a csapatok, az osztrák kormány pedig a napokban engedélyezte a profi futballklubok számára az edzések megkezdését annak érdekében, hogy felkészüljenek az idény folytatására. A „sógorok” álláspontja szerint a Liga felel majd azért, hogy valamennyi játékos koronavírusteszten essen át a mérkőzések kezdete előtt 48 órával. Werner Kogler alkancellár, egyben sportminiszter közölte, hogy az első tréningeket jövő hétfőn lehet megtartani, egyelőre csak legfeljebb hatfős csoportokban. Sajtóértesülések szerint májusban folytatódhatnak az osztrák Bundesliga küzdelmei.

Magyarországon sem mondtak még le a folytatás lehetőségéről, Ausztria kormányának bejelentése úttörőszerepet tölthet be. Ha bejönnek az osztrák elképzelések, akkor lehetnek követők is. Például a Magyar Labdarúgó Szövetség. A Ferencváros már korábban elkezdte a kiscsoportos foglalkozásokat, de Kisvárdán és Zalaegerszegen is kijöttek otthonukból a játékosok. Az NB I résztvevői szinte már kivételek nélkül letették voksukat a július elejéig tartó, akár szerda-szombat ritmusban zajló folytatás mellett. Kérdések persze itt is felmerülnek. Profiknál megoldható a meccsek előtti vírusteszt, azonban nehezen elképzelhető, hogy az alacsonyabb osztályokban kivitelezhető az alapfeltétel teljesítése.

Reménykedjünk a legjobbakban, szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne lenne új fejlemény. Ne legyünk türelmetlenek, természetesen még mindig az egészség a legfontosabb. Tudjuk magunk mögött a vírust, hogy aztán vígabban tervezhessük a jövőt.


RG
Kiadó az Egri Városi Sportiskola információ:   agriasport@agriasport.hu    Médiaajánlat    Impresszum - Kapcsolatfelvétel